| |
 Kód: 101 | |
Výtečný darjeelingský čaj z jarní sklizně(first flush), drobnější list s patrným podílem tipsů. Nálev výrazně květově kořeněné chuti s bylinnými a příjemně tipsově kořeněnými tóny, vynikajícím dozvukem.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 102 | |
Vynikající darjeelingský čaj z jarní sklizně(first flush) prvotřídní kvality. Dlouhý list s podílem tipsů. Nálev nasládle kořeněné chuti s lehce ovocnými tóny, a mírně kořeněným aftertastem.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 103 | |
Výtečná třída darjeelingské jarní sklizně(first flush), středně dlouhý celistvý list zelenějšího typu s podílem tipsů. Nálev výtečné květově nasládlé chuti s výraznou ovocnou, příjemně tipsově kořeněnou složkou.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 104 | |
Prvotřídní darjeelingský čaj z jarní sklizně, celistvý list s podílem tipsů, svěží kořeněné vůně. Nasládle květové chuti s citrusovými tóny a příjemně tipsově kořeněnou složkou.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 105 | |
Prvotřídní darjeelingský čaj z jarní sklizně(first flush). Celistvý, středně dlouhý list nejvyšší kvality s patrným podílem tipsů. Nálev svěže bylinné, lehce nasládlé chuti s tóny exotického ovoce a zelinkavou složkou, lehce tipsově kořeněné chuti.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 107 | |
Prvotřídní vysokohorský darjeelingský čaj pocházející z časné jarní sklizně (first flush). Vysoce kvalitní, celistvý list s vyšším podílem tipsů. Nálev vyvážené, plné, nasládle květové, příjemně kořeněné chuti.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 110 | |
Prvotřídní vysokohorský darjeelingský čaj pocházející z časné jarní sklizně (first flush), květově ovocné chuti s tóny přezrálých meruněk. |  Kód: 111 | |
Špičkový čaj z jarní sklizně(first flush). List vysoké kvality s podílem stříbrných tipsů. Nálev vynikající, plné chuti s květovými tóny a příjemně kořeněnou složkou. |
 Kód: 112 | |
Vynikající třída darjeelingské první jarní sklizně(first flush), nálev výrazně květově kořeněné, příjemně tipsové chuti s výtečným dozvukem. | .jpg) Kód: 114 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň(first flush). Lehce fermentovaný středně dlouhý list nejvyšší kvality s patrným podílem tipsů. Nálev plné a vyvážené, květově kořeněné chuti s aroma exotického ovoce.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 116 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň(first flush), středně dlouhý list s podílem tipsů, nejvyšší kvality. Nálev plné a komplexní, svěží, vyvážené, květově kořeněné chuti s ovocně sladkými tóny.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 118 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň(first flush). Nálev svěží, charakteristicky květově kořeněné, příjemně lehce nahořklé, citrusové chuti s výraznou zelinkavou složkou a dlouhým aftertastem.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 119 | |
Darjeelingská jarní sklizeň prvotřídní kvality, tmavší nálev ovocně nasládlé, tipsově kořeněné chuti. | .jpg) Kód: 123 | |
Velmi dobrá darjeelingská druhá sklizeň (second flush) vysoké kvality. Nálev charakteristicky květově ovocného charakteru, s oříškovými tóny.  CZ-BIO-004 |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 128 | |
Velmi dobrý darjeelingský čaj z podzimní sklizně, list tmavšího typu. Velice příjemná chuť s vyváženým podílem světlejších a tmavších chutí a patrnými ovocnými, květově nasládlými tóny.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 132 | |
Jarní sklizeň z nížinné oblasti Dooars. Nálev velmi povzbuzující břítké chuti s lehce květově kořeněnými tóny.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 133 | |
Prvotřídní nepálský vysokohorský čaj z letní sklizně výborné kvality.  CZ-BIO-004 | -fop-sutton-special-black-tea.jpg) Kód: 135 | |
Jihoindický černý vysokohorský čaj vynikající kvality z oblasti pohoří Nilgiri tzv. Modrých Hor. Nálev plné a bohaté, lehce medově nasládlé chuti. |
 Kód: 139 | |
Špičková třída nepálského vysokohorského čaje z rané jarní sklizně (first flush). Nálev svěží a lehčí, pro nepálské čaje až nebývale ušlechtilé, bylině sladké chuti s příjemně lehčeji kořeněnými tóny vysokohorského čaje. | .jpg) Kód: 141 | |
Velmi kvalitní třída assámského černého čaje. Stejnoměrně svynutý list s podílem zlatavých tipsů. Nálev výborné, hořkosladké, příjemně svíravé chuti s lehkými ovocnými tóny.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 143 | |
Prvotřídní assámský černý čaj velice oblíbený pro charakteristicky perníčkovou vůni a chuť. |  Kód: 144 | |
Exkluzivní třída assámského černého čaje, nálev vynikající, mimořádně komplexní chuti i vůně. |
 Kód: 146 | |
Vynikající zástupce produkce zeleného čaje z assámského údolí, překvapivě hladké chuti bez svíravosti. | .jpg) Kód: 147 | |
Vynikající jarní sklizeň (first flush), vysoké kvality. Nálev plné a hutné, dobře vyvážené, květove nasládlé, příjemně lehce svíravé chuti.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 148 | |
Špičkový assámský first flush, čaj nejvyšší kvality z jarní sklizně, chrakterem připomínající jarní sklizně z níže položených zahrad Darjeelingu. |  Kód: 149 | |
Výtečná třída assámské černého čaje typu broken. List velmi dobré kvality s vysokým podílem zlatavých tipsů. |
.jpg) Kód: 151 | |
Výtečná listová třída assámského černého čaje z letní sklizně (second flush). Celistvý list s vyšším podílem tipsů, nálev plné, velmi vyrovnané chuti.  CZ-BIO-004 |  Kód: 152 | |
Prvotřídní jarní sklizeň assámského černého čaje (first flush). Nálev vynikající, plné, vyvážené, hutné, charakteristické chuti, s výtečným aftertastem. |
 Kód: 172 | |
Velmi kvalitní cejlonský čaj, dobře svinutý list, nálev velice jemné, nasládlé, lehce svíravé chuti. |  Kód: 173 | |
Vyšší třída cejlonského černého čaje, krásného vzhledu a dobré kvality. Nálev plné, lehce květové, vyvážené, typické chuti pro vyšší třídy cejlonských černých čajů. |
 Kód: 175 | |
Výborný cejlonský černý čaj typického vzhledu i chuťového charakteru. |  Kód: 179 | |
Velmi kvalitní černý čaj typu broken. Nálev světlejší barvy, překvapivě výborné, plné a vyvážené chuti s lehce ovocnou složkou. |
 Kód: 180 | |
Cejlonský černý čaj prvotřídní kvality a zcela charakteristického vzhledu i chuťového charakteru. |  Kód: 199 | |
Výběrová třída oblíbeného černého čaje z podhůří Kavkazu. Celistvý kvalitní list s menším podílem tipsů. Nálev plné, poměrně vyvážené chuti. |
-special-black-tea-50g.jpg) Kód: 210 | |
Výtečný tchajwanský černý čaj z jarní sklizně. Volněji svinutý list vysokéí kvality, nasládlé vůně. Nálev výtečné, poměrně plné, svěže bylinné chuti, s lehce karamelově navinulými tóny hořké čokolády. |  Kód: 211 | |
Špičková třída tchajwanského černého čaje mimořádné kvality, ceněného pro svoji výraznou medovou vůni a chuť, podle níž je pojmenován Mi Xiang - Medová Vůně. |
 Kód: 212 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z jarní sklizně. Nálev svěže zelinkavé, vyvážené, květově nasládlé, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. |  Kód: 213 | |
Výtečná třída proslulého tchajwanského oolongu. Mírně až středně fermentovaný, vysoce kvalitní list svinutý do větších kuliček. Nálev nasládlé svěží chuti s kořeněnými tóny a dlouhou dochutí. |
 Kód: 216 | |
Vynikající tchajwanský oolong výběrové kvality, zeleného typu z jarní sklizně ovoněný jasmínem. Nálev vynikající, velmi svěží, plné a vyvážené, zelinkavé, sladce květové chuti s lehčími tóny jasmínu. |  Kód: 219 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong světlejšího typu z jarní sklizně v pohoří Lin Si (Shan Lin Xi). Lehce fermentovaný, do drobnějších kuliček svinutý list, vynikající kvality. Nálev exoticky ovocně sladké, jen lehce pečeně kořeněné chuti. |
 Kód: 222 | |
Špičková třída tchajwanského oolongu z oblasti pohoří Bamboo Mt.. Nálev naprosto vynikající, výrazně ovocně sladké, rybízové až bezinkové chuti, s dlouhou dochutí. |  Kód: 223 | |
Vynikající třída proslulého tchajwanského oolongu. Kvalitní list, tips se dvěma až třemi lístky, svinutý do větších kuliček, sladce kořeněné vůně. Nálev vocně nasládlé chuti s výbornou exoticky kořeněnou složkou. |
 Kód: 224 | |
Špičková třída tchajwanského oolongu z kultivaru Jin Xuan, oceněná známkou výběrové kvality - "Fine Grade". |  Kód: 225 | |
Vynikající varianta slavného tchajwanského oolongu z pozdní jarní sklizně z oblasti pohoří Dong Ding. Mírněji fermentovaný, vysoce kvalitní list. Nálev sladce ovocné, květové chuti s výbornou exoticky kořeněnou složkou. |
 Kód: 230 | |
Tchajwanská varianta slavného polozeleného čaje, chutí připomínající tchajwanské oolongy Bai Hao. Nálev výtečné, vyvážené, ovocně sladké, příjemně kořeněné, komplexní chuti. | -bai-cha-special-white-tea-50g.jpg) Kód: 231 | |
Tchajwanská čajová specialita, bílý čaj z kultivaru zvaného Hong Yu vyráběný zvláštní metodou. Nálev velmi osobité, plné a vyvážené, nasládle bylinné chuti, s ořechovými tóny a příjemným aftertastem. |
 Kód: 232 | |
ynikající varianta slavného polozeleného čaje z jarní sklizně. Nálev svěží, vyvážené a plné, zelinkavé chuti s lehce květovými tóny. |  Kód: 234 | |
Výtečná třída tchajwanského oolongu, světlejšího zeleného typu. Nálev výtečné, lehčí, svěže zelinkavé, trávově nasládlé chuti s lehce květovou dochutí. |
 Kód: 235 | |
Prvotřídní tchajwanský vysokohorský oolong světlejšího typu z podzimní sklizně v pohoří Lin Si (Shan Lin Xi). Lehce až mírně fermentovaný, mírně pečený, do drobnějších kuliček svinutý list. |  Kód: 238 | |
Vynikající varianta mírně fermentovaného tchajwanského oolongu z oblasti Bamboo Mt., vyrobená z kultivaru Jin Xuan ovoněného ženšenema lístky Sotorku obecného. |
-special-black-tea.jpg) Kód: 241 | |
Vyosce kvalitní, částečně na slunci sušený, čínský černý čaj. Nálev výtečné, kvetově nasládlé, lehce medově navinulé, chuti s mírně čokoládovými tóny. |  Kód: 242 | |
Yunnanský černý čaj tipsového charakteru, prvotřídní kvality, nálev harmonické, vynikající chuti. |
 Kód: 248 | |
Velmi dobrá základní třída čaje Keemun, delší, volně zkroucený stejnoměrně svinutý list do tenčích jehliček. |  Kód: 250 | |
Mimořádná třída novějšího druhu čaje Keemun, pevně svinutý list zkroucený do spirálek s podílem zlatavých tipsů. álev mimořádné, plné a vyvážené, komplexní příjemně květově nasládlé chuti s převažující čokoládovou složkou. |
 Kód: 251 | |
Nejvyšší třída čaje Keemun z provincie Anhui, list exkluzivní kvality, nálev lahodné, zcela charakteristické, mimořádně bohaté chuti i aroma. |  Kód: 252 | |
Lehce atypická, avšak naprosto vynikající třída čaje Keemun z jarní sklizně. Nálev svěží, vynikající, plné a zcela harmonické, medově sladké chuti s aroma hořké čokolády. |
 Kód: 253 | |
Mimořádně oblíbená varianta čaje Keemun, list dobré kvality, atypického vzhledu, nálev lahodné chuti. |  Kód: 255 | |
Kvalitní třída yunnanského černého čaje, drátkovitě svinovaný list s patrným podílem tipsů. Nálev velmi dobré, plné, mírně tmavší, jemně zemité, lehce květové chuti s hořkosladkým dozvukem. |
 Kód: 257 | |
Velmi kvalitní třída yunnanského černého čaje. Krásný, delší, volně zkroucený pevně svinutý list s vysokým podílem zlatavých tipsů. Nálev zcela vyvážené, vynikající, plné a bohaté, medově nasládlé chuti s lehkým švestkovým nádechem. | .jpg) Kód: 260 | |
Vysoce kvalitní zelený listový čaj ovoněný jasmínovým květem.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 265 | |
Jasmínem ovoněný čínský zelený tipsový čaj z oblasti pohoří Tai Mu v okrese Fuding. Jeden z nejslavnějších zástupců ručně tvarovaných čajů. |  Kód: 266 | |
Jedna z neproslavenějších tříd jasmínového čaje zvaná "Jarní chmýří", vysoká kvalita, harmonická chuť. |
 Kód: 267 | |
Druhá nejvyšší třída jasmínového čaje zvaná "Jarní Vánek", kvalitní list s podílem tipsů ovoněný jasmínovými kvítky, nálev výtečné, jasmínově sladké chuti. |  Kód: 269 | |
Kvalitní jednonálevový jasmínový zelený čaj známý také jako "Opičí král". |
 Kód: 271 | |
Výtečná třída bílého čaje z oblasti Fuding z jarní slkizně. Kvalitní list s velmi vyšším podílem dlouhých, silně ochmýřených tipsů. Nálev lahodné, lehčí, tipsově prachové, lehce květově nasládlé chuti. |  Kód: 273 | |
Špičková třída bílého čaje z proslavené oblasti Fuding v provincii Fujian. Vysoce kvalitní list s podílem dlouhých, silně ochmýřených tipsů. |
 Kód: 274 | |
Vynikající třída čaje Pai Mu Tan, list prvotřídní kvality, nálev jemné, komplexní a harmonické chuti. | .jpg) Kód: 275 | |
Vynikající třída zeleného čaje z jarní sklizně, z oblasti Fuding proslulé především výrobou bílých čajů. Jedná se tedy o variantu zeleného čaje ze stejných listů určených pro výrobu bílých čajů z místního kultivaru Da Bai. |
 Kód: 276 | |
Velice dobrá yunnanská varianta bílého čaje. Nálev lehčí, nasládle bylinné chuti charakteru s příjemným oříškovým nádechem. | -white-tea-imperial-grade.jpg) Kód: 277 | |
Jedinečná, nejvyšší, výhradně tispová třída tradičního bílého čaje. Nálev naprosto vynikající, lahodné, svěže bylinné, ovocně nasládlé chuti přezrálých hrušek, zcela bez trpkosti, s lehkou vůní tropického ovoce. |
 Kód: 278 | |
Výběrová třída slavného bílého čaje obvykle tmavšího typu. Nálev výtečné, ovocně nasládlé, svěží chuti bez trpkosti. | -white-tea.jpg) Kód: 279 | |
Nejvyšší, výhradně tipsová třída tradičního bílého čaje mimořádné kvality. Nálev vynikající, lahodné, plné, vyvážené, svěže bylinné, ovocně nasládlé chuti přezrálých hrušek, zcela bez trpkosti, s lehkou vůní tropického ovoce. |
-special-white-tea.jpg) Kód: 280 | |
Vynikající třída yunnanského bílého čaje z jarní sklizně zvaného "Měsiční svit", z oblasti Jing Mai. Nálev svěží, lehce kořeněné bylinné chuti s nasládlým nádechem hruškového kompotu. | -imperial-grade-white-tea.jpg) Kód: 281 | |
Špičková třída yunnanského bílého čaje z jarní sklizně zvaného "Měsiční svit", z oblasti Simao. List prvotřídní kvality. Nálev ovocně bylinné chuti s medově nasládlým nádechem a s tóny přezrálých hrušek. |
-white-tea.jpg) Kód: 282 | |
Yunnanská variant slavného bílého čaje z rané jarní sklizně. Nálev svěží, bylinné chuti s medově nasládlým nádechem a lehce ovocnými tóny. |  Kód: 286 | |
Vynikající třída tohoto slavného polozeleného čaje z čerstvé jarní sklizně. Svěží nálevlehce nasládlé chuti s mírně květově kořeněnými tóny. |
 Kód: 288 | |
Výtečná třída mezi čínskými oolongy, jeden z čajů, kterými se za dynastie Sung odváděly císařské dávky. | .jpg) Kód: 290 | |
Slavná a dobrá třída tohoto tradičního zeleného čaje. |
-special-green-tea-(cz-bio-004).jpg) Kód: 292 | |
Výtečná, výběrová třída, varianta slavného tzv. perlového čaje - zhu ch z provincie Hunan. Lahodný nálev, lehce květově nasládlé, svěže zelinkavé, vynikající chuti.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 296 | |
Vrcholná třída čaje Chun Mee, list prvotřídní kvality, nálev výborné, harmonické a komplexní chuti.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 297 | |
Vynikající třída slavného čaje pocházejícího z jarní sklizně, list výborné kvality, nálev vyvážené, charakteristické chuti. | -green-monkey-special-green-pekoe.jpg) Kód: 298 | |
Kvalitní čínský zelený čaj. Celistvý, delší, volně zkroucený, do jehliček svinutý list sladce bylinné vůně s podílem tipsů. |
 Kód: 299 | |
Nejslavnější čaj z provincie Henan. Velmi kvalitní, volněji do jehliček srolovaný list s vysokým podílem bílých tipsů. Nálev velice decentně trávově zelinkavé, mírně štiplavé, násladlé chuti. | -lung-ching.jpg) Kód: 303 | |
Vynikající a zajímavá varianta slavného čínského čaje z jarní sklizně. Pěstovaná v oblasti Západního jezera - XI HU v provincii Zhejiang. |
 Kód: 304 | |
Výtečná třída proslulého zeleného čaje, pojmenovaná dle jednoho z nejslavnějších čajových míst, Lvího vrcholu (Shifeng), v oblasti Západního jezera - Xi Hu. |  Kód: 307 | |
Prvotřídní čínský zelený čaj velmi oblíbený pro svou vynikající kvalitu, efektní vzhled a charakteristicky orchidejové aroma. |
.jpg) Kód: 313 000115 | |
Čaj Pu Erh základní třídy slisovaný do malých mističek. Nálev příjemně natrpklé, lehce zemité, trávové chuti s patrným kovovým aroma. | .jpg) Kód: 315 | |
Výtečná varianta žlutého čaje dle zpracování z oblasti hory Meng Ding. Nálev, výtečné, vyvážené, plné, poměrně hladké, bylině zelinkavé chuti s patrnými květovými tóny. |
.jpg) Kód: 318 | |
Výtečná třída zeleného čaje z jarní sklizně, z oblasti Wu Yuan. Vysoce kvalitní list. Nálev sladce zelinkavé, lehce kořeněné chuti. | -special-green-tea.jpg) Kód: 319 | |
Výtečný zástupce zelených čajů "mraku a mlhy" ze slavné hory Lu-šan v provincii Jiangxi. Kvalitní list sladké bylinné vůně, nálev lahodné, květově zelinkavé, sladké chuti. |
.jpg) Kód: 320 | |
Základní třída japonského zeleného čaje, pro nízký obsah teinu vhodná k běžnému celodennímu popíjení.  CZ-BIO-004 |  Kód: 321 | |
Základní třída japonského zeleného čaje, pro nízký obsah teinu vhodná k běžnému celodennímu popíjení. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 322 | |
Pražený zelený čaj tradičně podávaný k jídlu.  CZ-BIO-004 |  Kód: 323 | |
Japonský zelený čaj míchaný s praženou rýží, tradiční japonská čajová receptura. |
.jpg) Kód: 326 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti Kobayashi v prefektuře Miyazaki. Nálev plné a olejnaté, lehce květově nasládlé, mírně svíravé, výrazně trávové, svěží, harmonické chuti.  CZ-BIO-004 |  Kód: 327 | |
Výborná střední třída čaje Sencha. Nálev výtečné, lehce květově nasládlé, mírně svíravé, výrazně trávové, svěží chuti. |
.jpg) Kód: 329 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. | .jpg) Kód: 332 | |
Výběrová třída tzv. řapíkového čaje, vyrobeného z řapíků při třídění čajů Sencha a Gyokuro. Nálev výborné a plné, vyvážené, zelinkavě násladlé chuti.  CZ-BIO-004 |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 334 | |
Vynikající, výběrová třída tradičního japonského zeleného čaje z pohoří Kirishima.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 335 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje. Tmavěji zelený, lesklý drobný list s podílem lámaného listu nasládlé, lehce ovocné vůně. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 336 | |
Japonský zelený čaj míchaný s praženou rýží, tradiční japonská čajová receptura.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 337 | |
Vynikající výběrová třída japonského zeleného čaje z oblasti Kobayashi. výtečné, poměrně plné, vyvážené, svěže nasládlé, výrazně trávové, jen napatrně svíravé chuti. Výjimečná kvalita srovnatelná s nižšími třídami čaje Sencha. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 338 | |
Vyběrový, mimořádně kvalitní zelený japonský čaj (Sencha a Bancha) s praženou rýží. Nálev velmi svěží, trávově zelinkavé, nasládlé, jen nepatrně svíravé chuti s příchutí pražené rýže.  CZ-BIO-004 |  Kód: 342 | |
Vysokohorský vietnamský zelený čaj prvotřídní kvality, někdy označovaný jako "stříbrný". Vysoce kvalitní, delší, stejnoměrně svinutý, volně kroucený zelený list. |
 Kód: 350 | |
Vrcholná třída proslulého čaje z rané jarní sklizně. List prvotřídní kvality s velmi vysokým podílem křehkých tipsů. Nálev svěží, květově bylinné, charakteristicky tipsově kořeněné, lehce nasládlé chuti. |  Kód: 352 | |
Výtečný čínský tzv. "Budhův čaj" (Fo Cha) zelený čaj, pocházející z posvátné budhistické hory Jiu Hua v provinci Anhui. |
 Kód: 354 | |
Výborný čínský zelený čaj z oblasti Fuding proslulé výrobou bílých čajů. Kvalitní list s podílem stejnoměrně svinutých, poměrně robustních, tipsů, sladce zelinkavé vůně. |  Kód: 355 | |
Výtečný zástupce čínských zelených ručně tvarovaných čajů, z proslulé oblasti pohoří Tai Mu. |
 Kód: 356 | |
Vynikající čínský tipsový zelený čaj z provincie Hunan. Kvalitní list s podílem robustních, bíle ochmýřených tipsů, sladce zelinkavé vůně. |  Kód: 357 | |
Čínský zelený čaj zpracovávaný japonskou metodou. List stejnoměrně svinutý do tmavě zelených, lesklých, plochých jehliček. |
 Kód: 359 | |
Kvalitní třída čínského zeleného čaje z jarní sklizně z oblasti přírodní rezervace Zhegjiajie. Pevně svinutý list s menším podílem tipsů. |  Kód: 361 | |
Vynikající čínský zelený čaj z rané jarní sklizně. List špičkové kvality s velmi vysokým podílem tipsů. Nálev vynikající ovocné chuti s tóny malin a hroznového vína. |
 Kód: 363 | |
Výtečná třída zeleného čínského čaje z jarní sklizně. List vysoké kvality, svinutý do tvaru kuliček s vysokým podílem tipsů, připomínající tvarem ulitu. |  Kód: 365 | |
Špičková třída jednoho z 10 nejslavnšjích čajů provincie Hunan. Nálev vyvážené, plné a bohaté, svěží, sladce zelinkavé, bylině kořeněné chuti. |
.jpg) Kód: 367 | |
Vyšší základní listová třída dodatečně fermentovaného čaje z oblasti Simao, proslaveného nejen velmi specifickou, "zatuchle" zemitou chutí, ale také vynikajícími zdravotními účinky. | -special-grade.jpg) Kód: 372 | |
Jeden z nejslavnějších čajů "mraku a mlhy" z provincie Sichuan, pěstovaný na hoře Meng-ting. Čaje z této oblasti jsou považovány za nejlepší z provincie Sichuan a místní Yun Wu je obzvlášť ceněn pro svůj dlouhý sladký aftertaste. |
-imperial-grade.jpg) Kód: 373 | |
Jeden z nejslavnějších čajů "mraku a mlhy" z provincie Sichuan, pěstovaný na hoře Meng-ting. Čaje z této oblasti jsou považovány za nejlepší z provincie Sichuan a místní Yun Wu je obzvlášť ceněn pro svůj dlouhý sladký aftertaste. |  Kód: 374 | |
Vynikající zelený čínský čaj z rané jarní sklizně pěstovaný v oblasti Lishu. Nálev naprosto vynikající, plné, vyvážené, velmi hladké trávově zelinkavé, sladké chuti s ovocně kořeněnými tóny. |
.jpg) Kód: 375 | |
Velmi dobrý zelený čínský čaj "mraku a mlhy" z jarní sklizně pěstovaný v oblasti Shimen. Nálev výtečné, mírně usedlejší, dobře vyvážené, trávově zelinkavé, sladké chuti s lehce kořeněnými tóny. | -special-green-tea.jpg) Kód: 376 | |
Špičková třída čínského zeleného čaje "mraku a mlhy" (Yun Wu) z brzké jarní sklizně. Nálev plné a hladké, dobře vyvážené, bohaté, květově kořeněné, mírně tipsové, příjemně natrpklé chuti s lehkými ovocnými tóny. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 378 | |
Vynikající, výběrová třída dodatečně fermentovaného čaje. Drobný list s menším podílem zlatavých tipsů.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 379 | |
Vynikající třída čaje Pu erh, vyrobená z poměrně drobných, zlatavých tipsů a malých křehkých lístků. Velmi dobrá, příjemně zemitá chuť. |
.jpg) Kód: 380 | |
Špičková třída dodatečně fermentovaného čaje z proslavené a ceněné oblasti Bulang. List vysoké kvality, nálev lahodné chuti a mimořádného zdravotního účinku. | .jpg) Kód: 381 | |
Vynikající, výběrová třída slavného, dodatečně fermentovaného čaje. Kvalitní drobný list s vysokým podílem zlatavých tipsů. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 382 | |
Výtečná třída slavného, dodatečně fermentovaného čaje, kvalitní list s podílem zlatavých tipsů.  CZ-BIO-004 |  Kód: 383 | |
Špičková třída slavného zeleného čaj z proslulých Žlutých hor - Huang Shan v provincii Anhui. Nálev vynikající, svěží, lehčí přitom plné a vyvážené, zelinkavé, lehce květové chuti téměř bez trpkosti. |
 Kód: 384 | |
Výtečný zelený čaj z provincie Sichuan. Středně dlouhý až delší list vysoké kvality s podílem krásných bílých tipsů. |  Kód: 386 | |
Výtečná třída slavného zeleného čaje (bývá uváděn na seznamu 5 nejznámějších čínských čajů) z proslulých Žlutých hor. Nálev vyvážené, svěží zelinkavé chuti se sladce květovými tóny jen s nepatrným kořeněným nádechem, téměř bez trpkosti. |
.jpg) Kód: 389 | |
Výtečný zelený čaj z rané jarní sklizně. Nálev sladce zelinkavé chuti s patrnými květovými tóny a mírně svíravou dochutí. | .jpg) Kód: 390 | |
Vynikající zástupce čajů "mraku a mlhy" z provincie Fujian z rané jarní sklizně. Nálev květové zelinkavé, vynikající chuti s výtečnou dochutí. |
 Kód: 394 | |
Vrcholná, ručně sklízená třída čínského zeleného čaje, slavného "Bílého čaje z An Ji", z pozdní jarní sklizně na přelomu dubna a května, v okrese An Ji. |  Kód: 397 | |
Vynikající třída zeleného čaje z proslulých Žlutých hor - Huang Shan v provincii Anhui, varianta příbuzného slavného čaje Haung Shan Mao Feng |
 Kód: 398 | |
Špičková třída slavného, žlutého (někdy též uzeného) čaje. List vynikající kvality s podílem tipsů, nasládlé vůně. Nálev příjemně trávově kořeněné chuti s květovými tóny a typickou lehkou svíravostí. |  Kód: 430 | |
Výborná třída japonského listového zeleného čaje, směs kultivarů z oblasti pohoří Kirishima. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 432 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa.  CZ-BIO-004 | (cz-bio-004).jpg) Kód: 433 | |
Velmi dobrá třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží.  CZ-BIO-004 |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 436 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená v oblasti města Tenryu, z kukltivaru Asatsuyu. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Asatsuyu.  CZ-BIO-004 |  Kód: 445 | |
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Chiran v prefektuře Kagoshima. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj výborné kvality, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Kvalitní, středně dlouhý list typického vzhledu i vůně. Nálev výborné, plné, mírně tmavší, travově nasládlé chuti s výraznější stopou pečených kaštanů.  CZ-BIO-004 | (cz-bio-004).jpg) Kód: 448 | |
Vrcholná třída japonského zeleného čaje, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Středně dlouhý, volněji svinutý list špičkové kvality, svěže ovocné vůně. Nálev vynikající, velmi svěží, plné, květově nasládlé, komplexní chuti se sladkou dochutí.  CZ-BIO-004 |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 449 | |
Kvalitní japonský čaj se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny (GABA). Nálev navinule nasládlé, jen napatrně svíravé chuti.  CZ-BIO-004 | -(benefuki)-(cz-bio-004).jpg) Kód: 450 | |
Japonská čajová rarita, špičková třída černého čaje. Nálev velmi lahodné, ovocně nasládlé, švestkové chuti s lehkými tóny mandlí.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 470 000389 | |
Výtečná třída korejského listového zeleného čaje z ostrova Jeju, z první jarní sklizně (Ujeon, Shincha).  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 472 000393 | |
Výtečný a velmi zajímavý korejský černý čaj z jarní klizně, z ostrova Jeju. Nálev výtečné, velmi specifické, svěží a lehčí, nasládle navinulé, medové chuti beze stopy hořkosti.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 473 000394 | |
Výtečná třída korejského listového zeleného čaje zpracovaného "japonskou" metodou. Nálev výtečné, plné a vyvážené, výrazně trávové chuti s nasládle kořeněnými tóny.  CZ-BIO-004 |  Kód: 480 | |
Špičkový tchajwanský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně v pohoří Mei (Mei Shan). Nálev vynikající, plné, velmi hladké, vyvážené, zelinkavé, nasládlé, jemně květové chuti s dlouhou dochutí. |
 Kód: 481 | |
Špičková třída tchajwanského černého čaje mimořádné kvality z proslavené oblasti pohoří Wen Shan. Nálev velmi lahodné, čokoládově nasládlé, kořeněné chuti s s dlouhým dozvukem. |  Kód: 719 | |
Červený rooibos se směsí bobulových plodů, nálev charakteristické, příjemně nasládlé chuti. |
.jpg) Kód: 720 | |
Jihoafrický keř Aspalathus linearis (Čajovec, Čajovníkovec kapský) obsahující velké množství minerálů a stopových prvků, neobsahuje žádný kofein.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 750 | |
Exkluzivní tipsová třída slavného a oblíbeného černého čaje, mimořádná kvalita, výjimečná chuť. |
-small-leaf.jpg) Kód: 751 | |
Velmi kvalitní, drobnolistá, střední třída yunnanského černého čaje. Drobný pevně svinutý list s vysokým podílem zlatavých tipsů, sladce navinulé vůně. Nálev dobře vyvážené, vynikající, plné, hutnější, příjemně hořkosladké chuti s lehce švestkovým aroma. |  Kód: 752 | |
Špičková třída proslaveného kouřového čaje, z rané jarní sklizně. Nálev medově nasládlé, lehce bylinné chuti s patrným aroma hořké čokolády beze stopy kouřovosti. |
 Kód: 754 | |
Velmi dobrá třída slavného Yancha oolongu tzv. "Vodní duch/víla" z pohoří Wuyi. Nálev, výtečné, lahodné, tmavší, mírně ovocně nasládlé chuti s lehce balzamickými tóny. | -oolong.jpg) Kód: 755 | |
Velmi dobrá třída nejslavnějšího oolongu zvaného "Šarlatové roucho", z nižších okrajových částí pohoří Wuyi. Jedná se o tzv. poloútesový čaj Ban Yan Cha (Half-Cliff Tea). |
.jpg) Kód: 757 | |
Nepálský vysokohorský čaj z letní sklizně (second flush) prvotřídní kvality. Nálev příjemně květové, mírně svíravé chuti s lehce ovocnými tóny.  CZ-BIO-004 |  Kód: 758 | |
Velmi dobrý nepálský vysokohorský čaj z jarní sklizně (first flush). Kvalitní, středně dlouhý list s vyšším podílem tipsů, lehce bylinné vůně s tmavšími tóny. Nálev tipsově kořeněné chuti s příjemnně lehce štiplavými tóny. |
 Kód: 759 | |
Výtečný nepálský vysokohorský čaj z pozdní letní sklizně (second flush). Vysoce kvalitní list s podílem tipsů. Nálev svěže ovocně kořeněné chuti s nasládlými tóny |  Kód: 760 | |
Výtečná třída nepálského vysokohorského čaje z jarní sklizně (first flush). Nálev svěže květové, kořeněné chuti s charakteristicky tipsově svíravými tóny. |
 Kód: 762 | |
Dobrá třída polozeleného čaje typu Phoenix Dan Cong z podzimní sklizně. Název, v překladu vůně gardénie, odkazuje na skupinu místních kultivarů ze které se čaj vyrábí. | -imperial-black-tea-(cz-bio-004).jpg) Kód: 763 | |
Exkluzivní, tipsový čínský černý čaj vrcholné třídy z oblasti Simao. Nálev vynikající, bohaté a plné, vyvážené komplexní, svěže medově sladké, lehce bylinně tipsové, zcela svébytné chuti.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 766 | |
Velmi známý a oblíbený zástupce oolongů typu Phoenix Dan Cong. Pojmenovaný Mi Lan, v překladu "medová orchidej". Nálev výrazně ovocné, nasládlé a velmi příjemně svíravé chuti. |  Kód: 767 | |
Vrcholná třída polozeleného čaje typu Dan Cong. Volně zkroucený, převážně tmavý list se světle hnědými lítsky, lehce nasládlé kořeněné vůně. Nálev plné a bohaté, dobře vyvážené, květově aromatické, nasládlé chuti s komplexem ovocných tónů. |
-high-mountain-dan-cong-oolong.jpg) Kód: 768 | |
Velmi dobrá třída vysokohorského oolongu. Nálev svěží, lehce oříškové, ovocně nasládlé chuti, příjemné vůně. |  Kód: 769 | |
Vrcholná třída, méně známého, polozeleného čaje typu Phoenix Dan Cong nazvaná dle kutlivaru Da Wu Ye (černý list). Nálev komplexní a plné chuti s typickým lehce svíravým aroma a patrným komplexem zelených a květových chutí. |
 Kód: 770 | |
Vynikající černý čaj z pohoří Wuyi, z jarní sklizně. Čajová specialita z kultivaru Jin Guan Yin (tzv. Zlaté Bohyně milosrdenství). Mimořádná třída černého čaje medově nasládlé chuti s tóny růžových květů. |  Kód: 774 | |
Vrcholná třída polozeleného vysokohorského čaje typu Dan Cong z pohoří Fenghuang (Phoenix mt.), tzv. "Medová vůně". Uchvacující ovocně medová, nasládlá chuť s komplexem broskvových či meruňkových tónů. |
-special-black-tea.jpg) Kód: 775 | |
Velmi dobrý černý čaj z jarní sklizně. Tips se dvěma lístky, pevně svinutý do tvaru spirálek. Nálev velmi dobré, svěží a lehčí, medově bylinné, sladké chuti s lehkou stopu čokolády či kakaa |  Kód: 776 | |
Výtečný a velmi zajímavý černý čaj z provincie Yunnan, z kultivaru Jin Xuan. Nálev výrazně ovocné až muskatelové, sladké chuti s tmavšími zemitějšími tóny.  CZ-BIO-004 |
-green-tea.jpg) Kód: 261 | |
Výtečná varianta jedné z neproslavenějších tříd jasmínového čaje známé též jako ptačí (popř. vlaštovčí) jazýčky. |  Kód: 777 | |
Vynikající, vrcholná třída čaje Keemun z provincie Anhui. Exkluzivní černý čaj nazvaný "pi lo chun" dle tvaru listu. Nálev mimořádné, bohaté a plné, lahodné, skvěle vyvážené, zcela charakteristické chuti. |
 Kód: 138 | |
Vynikající třída nepálské jarní sklizně(first flush) špičkové kvality. List špičkové kvality s patrným podílem tipsů, tipsově bylinné vůně. Nálev pro nepálské čaje až nebývale bohaté, květově kořeněné chuti s příjemně lehce svíravými tipsovými tóny. | .jpg) Kód: 778 | |
Vynikající třída slavného černého čaje Keemun tzv. "Zlaté jehly" z provincie Anhui. Prvotřídní list svinutý do tenkých rovných jehliček. Nálev hořkosladce čokoládové chuti s lehkými kávovinovými tóny. |
 Kód: 780 | |
Vynikající nepálský vysokohorský čaj z jarní sklizně (first flush). Nálev svěží přitom plné, květově skladké, zelinkavé, mírně svíravé chuti. | .jpg) Kód: 781 | |
Vynikající nepálský vysokohorský zelený čaj mimořádné kvality. Nálev výrazně květově skladké, příjemně zelinkavé, jen mírně svíravé, velmi osvěžující chuti.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 782 | |
Špičkový nepálský vysokohorský čaj z pozdní letní sklizně (second flush). Světle zelený list s vysokým podílem stříbrných tipsů prvotřídní kvality. Nálev výtečné chuti s exoticky ovocnými tóny a lehkou stopou ananasu.  CZ-BIO-004 | -oolong-imperial-grade.jpg) Kód: 783 | |
Vynikající třída slavného oolongu, tzv. útesový čaj - "Zheng Yan Cha" (Cliff Tea). Velmi svěží, lehčí, nejdříve jakoby vodové chuti, která ihned přechází do plné tmavší, kořeněné, nasládlé, lehce květové chuti s mírně balzamickými tóny. |
 Kód: 208 | |
Tchajwanská čajová specialita, lisovaný oolong vyrobený z čajovníku původem z pohoří Wuyi v provincii Fujian, pěstovaného na Tchajwanu. | -green-(raw)(cz-bio-004).jpg) Kód: 756 | |
Špičková třída sypaného čaje pu erh zeleného typu.  CZ-BIO-004 |
-imperial-grade-oolong.jpg) Kód: 784 | |
Vynikající třída nového Yancha oolongu tzv. "Žlutá růže" ze stejnojmeného kultivaru, z vnitřní části pohoří Wuyi. Nálev, vynikající, plné, vyvážené, výrazněji květové aromatické chuti s kořeněnými tmavšími tóny. | .jpg) Kód: 785 | |
Výtečný nepálský vysokohorský čaj z letní sklizně (second flush). Nálev ovocně exotické chuti s citrusovými tóny.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 400 | |
Exkluzivní třída jasmínového čaje vyrobená téměř výhradně z bílých tipsů. | .jpg) Kód: 786 | |
Vynikající nepálský vysokohorský čaj z letní sklizně (second flush) tmavšího charakteru. Nálev kořeněné chuti s ovocně nasládlými tóny.  CZ-BIO-004 |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 434 | |
Vynikající zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev lahodné chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny, aroma moře a lesa. |  Kód: 283 | |
Velmi dobrá třída tohoto slavného oolongu. Vysoce kvalitní list tmavšího typu, nálev harmonické, komplexní, velmi příjemné chuti. |
 Kód: 887 0F3446 | |
Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, černé barvy s vnitřní lesklou glazurou. |  Kód: 887 0F3518 | |
Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, s vnitřní glazurou a sítkem na hubičce. |
 Kód: 887 0F3519 | |
Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, s vnitřní glazurou a sítkem na hubičce. |  Kód: 887 0F3546 | |
Dostupnost: Není skladem, termín dodání nepotvrzen Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, černé barvy s vnitřní lesklou glazurou a sítkem na hubičce. |
 Kód: 887 0F3548 | |
Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, černé barvy s vnitřní lesklou glazurou a sítkem na hubičce. |  Kód: 886 0F3522 | |
Čajová miska vyrobená z kvalitního čínského porcelánu. |
.jpg) Kód: 438 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje, směs kultivarů z oblasti Kobayashi v prefektuře Myiazaki.  CZ-BIO-004 |  Kód: 401 | |
Dobrá třída tohoto slavného polozeleného čaje ovoněného květy jasmínu. |
 Kód: 402 | |
Vynikající třída jasmínového čaje. Stejnoměrně pevně svinutý list do jehliček zakroucených do tvaru spirálek s vysokým podílem tipsů. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 439 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti pohoří Kirishima v prefektuře Kagoshima. Směs kultivaru Yutakamidori a Yabukita.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 202 | |
Špičková třída tchajwanského zeleného čaje z oblasti San Xia (San Sia). Nálev mimořádné a vynikající, dobře vyvážené, pro zelené čaj nebývale plné, zelinkavé chuti. | .jpg) Kód: 313 000118 | |
Čaj Pu Erh základní třídy slisovaný z lámkaného typu listu do malých mističek. |
 Kód: 360 | |
Výtečná třída zeleného čínského čaje z jarní sklizně, pěstovaného v autonomní oblasti Cang Yuan. Nálev dosti silné, plné, bohaté osvěžující zelinkavé chuti se silněji avšak příjemně svíravými tóny. | .jpg) Kód: 441 | |
Japonská čajová specialita při jejiíž výrobě se zpracované listy čaje Genmaicha po dosušení obalují v práškovém čaji Matcha.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 446 | |
Špičková třída japonského zeleného čaje tradičně zpracována čínskou metodou. List výběrové kvality, svěže bezinkové vůně. Nálev vynikající, velmi svěží, hladké, květově nasládlé, trávově vegetální, komplexní chuti s dlouhou dochutí. | -special-grade.jpg) Kód: 310 | |
Výtečná třída slavného žlutého čaje (tzv. "Žluté poupě z pohoří Huo"). Celistvý, ručně sklízený tips s jedním lístkem. Nálev výtečné, výrazně sladké, jemně kořeněné chuti s květovými tóny. |
-superior-black-tea-50g.jpg) Kód: 204 | |
Vynikající tchajwanský oolong výběrové kvality, zeleného typu z jarní sklizně ovoněný bergamotem. Nálev velmi svěží, plné a vyvážené, zelinkavé chuti s výrazně citrusovými tóny bergamotu. | |
|