.jpg) |
|
Japan Kagoshima TANEGASHIMA ISLAND SHINCHA (Kuritawase) |
|
Kód zboží:
| 451 |
|
|
|
|
Japan Kagoshima TANEGASHIMA ISLAND SHINCHA (Kuritawase)
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima v prefektuře Kagoshima, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. První jarní sklizeň (Shincha), z místního kukltivaru Kuritawase.
Krásně lesklý, drobnější, tmavěji zelený list svinutý do jehliček, svěží trávové a nasládle kořeněné vůně. Příměs zlomků čajových lístků, která je u této třídy čaje považována za žádoucí, je způsobena odstraňováním řapíků a žeber z lístků.
Nálev vynikající, velice lahodné, plné a vyvážené, hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít.
Díky jižní poloze ostrova začíná jarní sklizeň dříve než v jiných oblastech Japonska a zdejší Shincha je tak obvykle vůbec první jarní čaj na trhu.
Kultivar Kuritawase je kvůli vyšší choulostivostii na mráz hojněji pěstován pouze na ostrově Tangeshima.
POZNÁMKA: Omlouváme se, vzhledem k omezené skladové zásobě nelze u tohoto čaje vydat vzorek zdarma. |
| |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 443 | |
Japonská čajová rarita, polozelený čaj výtečné kvality a zajímavé chuti. Nálev tmavšího charakteru, plné, poměrně vyvážené, lehce ovocně aromatické, přiíjemné hořkosladké ořechové chuti. | .jpg) Kód: 444 | |
Jedinečná třída tradičního japonského zeleného čaje z ceněné lokality Wazuka v proslulé oblasti Uji. Nálev lahodné, lehce květově nasládlé, výrazně trávové, svěží, harmonické chuti s pro japonské zelené čaje charakteristickým aroma moře a lesa. | .jpg) Kód: 445 | |
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Chiran v prefektuře Kagoshima. Nálev hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny.U tohoto čaje není možné vydat vzorek zdarma! | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj mimořádné kvality z oblasti Gokase z kultivaru Fushun. Nálev vynikající, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 448 | |
Vysoce kval třída japonského zeleného čaje, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Nálev svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 449 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Gokase, z kultivaru Yabukita. Tradičně zpracováván čínskou metodou - sušení horkým vzduchem. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 460 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti pohoří Kirishima v prefektuře Kagoshima. První jarní sklizeň (Shincha) z kultivaru Meiryoku. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Ei v prefektuře Kagoshima. Nálev vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 434 | |
Výtečný zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev výtečné, plné a poměrně vyvážené chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 461 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Hioki v prefektuře Kagoshima. Nálev plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé chuti s jemně kořennými tóny v dozvuku. |
|