| |
.jpg) Kód: 101 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň(first flush) prvotřídní kvality. Nálev plné a bohaté, dobře vyvážené, tipsově kořeněné chuti se sladce květovými až ovocnými tóny.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 103 | |
Vynikající třída darjeelingské jarní sklizně(first flush), světlejšího typu, středně dlouhý celistvý list zelenějšího typu s podílem tipsů. Nálev květově nasládlé chuti s tipsově kořeněnou, lehce ovocnou složkou a dlouhým dozvukem.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 105 | |
Prvotřídní darjeelingský čaj z jarní sklizně(first flush) špičkové kvality, světlejšího charakteru. Nálev vynikající, velmi svěží, vyvážené, poměrně plné nasládlé chuti s tóny exotického ovoce či ananasu.  CZ-BIO-004 |  Kód: 111 | |
Výtečná třída darjeelingské jarní sklizně(first flush), z proslulé čajové zahrady.Nálev výtečné, svěží, poměrně plné, dobře vyvážené, květově kořeněné, lehce tipsově svíravé chuti, s příjemnou kořeněnou dochutí. |
 Kód: 112 | |
Vrcholná třída darjeelingské jarní sklizně(first flush), třetí vyrobený tzv. lot(DJ03) v tomto roce z proslulé čajové zahrady. Nálev vynikající, plné a lahodné, dobře vyvážené, komplexní, květově kořeněné, příjemně tipsově svíravé chuti. |  Kód: 113 | |
Výborná darjeelingská jarní sklizeň(first flush) prvotřídní kvality, tmavšího charakteru. Nálev poměrně plné, tmavší, říznější, tipsově kořeněné chuti charakteristické pro vysokohorské čaje. |
.jpg) Kód: 118 | |
Výtečná darjeelingská jarní sklizeň(first flush) prvotřídní kvality. Nálev květově kořeněné, příjemně lehce nahořklé chuti s lehčí ovocnou složkou.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 119 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň (first flush) prvotřídní kvality z ceněné zahrady. Nálev vynikající, plné a bohaté, dobře vyvážené, komplexní, ovocně nasládlé, květově aromatické, příjemně tipsově kořeněné chuti s dlouhým dozvukem.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 124 | |
Výtečný darjeelingský čaj z letní sklizně - second flush. Nálev výtečné, poměrně vyvážené, nepatrně lehčí, svěží chuti s květově hořkosladkými tóny.  CZ-BIO-004 | -ex-121-2021(cz-bio-004).jpg) Kód: 129 | |
Darjeelingská druhá sklizeň(second flush) výtečné kvality, mírně tmavšího charakteru. Nálev výtečné, plné, květově až ovocně sladké, lehce kořeněné chuti oříškovými tóny.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 132 | |
Jarní sklizeň z nížinné oblasti Dooars. Nálev velmi povzbuzující břítké chuti s lehce květově kořeněnými tóny.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 133 | |
Prvotřídní nepálský vysokohorský čaj z letní sklizně špičkové kvality. Celistvý list s mimořádně vysokým podílem zlatých tipsů, pevně svinutý do tvaru zkroucených spirálek. |
-fop-sutton-special-black-tea.jpg) Kód: 135 | |
Jihoindický černý vysokohorský čaj vynikající kvality z oblasti pohoří Nilgiri tzv. Modrých Hor. Nálev plné a bohaté, lehce medově nasládlé chuti. | .jpg) Kód: 136 | |
Prvotřídní nepálský čaj z jarní sklizně(first flush). Nálev výtečné, vyvážené, svěže bylinné, lehce nasládlé, příjemně prachově tipsové chuti.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 137 | |
Prvotřídní nepálský čaj, z jarní sklizně (first flush) špičkové kvality. Nálev vynikající, svěží, plné chuti s příjemně bylinnými a lehce ovocnými tóny a výtečnou dochutí.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 141 | |
Velmi kvalitní třída assámského černého čaje. Stejnoměrně svynutý list s podílem zlatavých tipsů. Nálev výborné, hořkosladké, příjemně svíravé chuti s lehkými ovocnými tóny.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 142 | |
Vynikající třída assámského černého čaje z letní sklizně(second flush). Celistvý list vysoké kvality s podílem tipsů. Nálev výtečné, hořkosladké chuti s lehce medově nasládlou dochutí. |  Kód: 143 | |
Špičkový assámský listový černý čaj. Nálev hutnější, lehce květově nasládlé, lehce pečeně perníčkové, přitom však svěží chuti s příjemně hořkosladkým dozvukem. |
 Kód: 144 | |
Exkluzivní třída assámského černého čaje, nálev vynikající, mimořádně komplexní chuti i vůně. |  Kód: 145 | |
Kvalitní třída assámského černého čaje. Nálev výtečné, vyvážené, hořkosladké, příjemně svíravé chuti s lehkými ovocnými tóny. |
 Kód: 147 | |
Vynikající letní sklizeň (second flush), vysoké kvality. Nálev plné a hutné, dobře vyvážené, květove nasládlé, příjemně lehce svíravé chuti. |  Kód: 148 | |
Špičkový assámský first flush, čaj nejvyšší kvality z jarní sklizně, chrakterem připomínající jarní sklizně z níže položených zahrad Darjeelingu. |
 Kód: 150 | |
Špičková třída assámského černého čaje typu "broken". Nálev plné a říznější, lehce květově nasládlé, vyvážené hořkosladké chuti. |  Kód: 152 | |
Assámský listový černý čaj vynikající kvality. Nálev vynikající, plné, vyvážené, hutné, charakteristické, lehce květové chuti. |
 Kód: 167 | |
Vynikající cejlonský černý čaj z proslulé čajové zahrady. Nálev výraznější, výborné, plné a vyvážené, chaarkteristické hořkosladké chuti. |  Kód: 168 | |
Exkluzivní cejlonský černý čaj, list špičkové kvality. Nálev komplexní, lehce květově ovocné až květově sladké chuti. |
 Kód: 169 | |
Exkluzivní cejlonský černý čaj, list špičkové kvality, nálev komplexní, výrazně medově ovocné a květově sladké chuti. |  Kód: 171 | |
Cejlonský černý čaj vysoké listové třídy a výtečné kvality, list s vysokým podílem tipsů, nálev medově nasládlé chuti. |
 Kód: 172 | |
Velmi kvalitní cejlonský čaj, dobře svinutý list, nálev velice jemné, nasládlé, lehce svíravé chuti. |  Kód: 173 | |
Vyšší třída cejlonského černého čaje, krásného vzhledu a dobré kvality. Nálev plné, lehce květové, vyvážené, typické chuti pro vyšší třídy cejlonských černých čajů. |
 Kód: 174 | |
Nejvyšší třída cejlonského černého čaje špičkové kvality. Kvalitní list s vysokým podílem tipsů. |  Kód: 175 | |
Výborný cejlonský černý čaj typického vzhledu i chuťového charakteru. |
 Kód: 179 | |
Velmi kvalitní černý čaj typu broken. Nálev světlejší barvy, překvapivě výborné, plné a vyvážené chuti s lehce ovocnou složkou. |  Kód: 211 | |
Špičková třída tchajwanského černého čaje mimořádné kvality, ceněného pro svoji výraznou medovou vůni a chuť, podle níž je pojmenován Mi Xiang - Medová Vůně. |
 Kód: 212 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev svěže zelinkavé, vyvážené, květově nasládlé, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. |  Kód: 213 | |
Výtečná třída proslulého tchajwanského oolongu. Mírně až středně fermentovaný, vysoce kvalitní list svinutý do větších kuliček. Nálev nasládlé svěží chuti s kořeněnými tóny a dlouhou dochutí. |
-superior-black-tea-50g.jpg) Kód: 214 | |
Prvotřídní tchajwanský černý čaj vyrobený z čajovníku původem z pohoří Wuyi. Nálev plné a poměrně vyvážené, tmavší chuti s lehkou příchutí hořké mandle, a lehce květové dochuti. |  Kód: 218 | |
Výtečná třída tchajwanského polofermentovaného čaje, list špičkové kvality sladké kořeněné vůně. |
 Kód: 219 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong světlejšího typu z pozdní letní sklizně v pohoří Lin Si. Nálev vynikající, vyvážené, svěží, exoticky ovocně sladké, zelinkavě kořenné chuti s dlouhou dochutí. |  Kód: 222 | |
Špičková třída tchajwanského oolongu z oblasti pohoří Bamboo Mt.. Nálev naprosto vynikající, výrazně ovocně sladké, rybízové až bezinkové chuti, s dlouhou dochutí. |
 Kód: 229 | |
Vynikající tchajwanský oolong výběrové kvality, zeleného typu z jarní sklizně ovoněný květy růže. |  Kód: 230 | |
Tchajwanská varianta slavného polozeleného čaje, chutí připomínající tchajwanské oolongy Bai Hao. Nálev výtečné, vyvážené, ovocně sladké, příjemně kořeněné, komplexní chuti. |
-bai-cha-special-white-tea-50g.jpg) Kód: 231 | |
Tchajwanská čajová specialita, bílý čaj z kultivaru zvaného Hong Yu vyráběný zvláštní metodou. Nálev velmi osobité, plné a vyvážené, nasládle bylinné chuti, s ořechovými tóny a příjemným aftertastem. |  Kód: 235 | |
Vynikající tchajwanský oolong světlejšího typu z podzimní sklizně, z kultivaru Jin Xuan. Lehce až mírně fermentovaný, mírně pečený, do drobnějších kuliček svinutý list. |
 Kód: 238 | |
Vynikající varianta mírně fermentovaného tchajwanského oolongu z oblasti Bamboo Mt., vyrobená z kultivaru Jin Xuan ovoněného ženšenema lístky Sotorku obecného. | .jpg) Kód: 240 | |
Velmi kvalitní střední třída yunnanského černého čaje. Nálev dobře vyvážené, výtečné, poměrně plné, medově nasládlé chuti s lehkým švestkovým nádechem.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 242 | |
Yunnanský černý čaj tipsového charakteru, prvotřídní kvality, nálev harmonické, vynikající chuti. |  Kód: 243 000601 | |
Výtečná třída yunnanského černého čaje. Dlouhý list s velkým podílem zlatavých tipsů, nálev lehčí chuti s medovými a čokoládovými tóny. |
 Kód: 244 | |
Čínský černý čaj špičkové kvality a mimořádné chuti z oblasti vesnice Tan Yang proslulé výrobou černého čaje. | .jpg) Kód: 247 | |
Výtečná třída yunnanského černého čaje. Nálev vynikající, plné a vyvážené, květově nasládlé chuti s těžšími medovými a čokoládovými tóny.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 249 | |
Výborná střední třída čaje Keemun, stejnoměrně do jehliček svinutý drobný až středně dlouhý list. Nálev vyrovnané chuti s čokoládově zemitě medovým aroma, charakteristickým pro tento druh čaje. |  Kód: 251 | |
Nejvyšší kvalitativní třída čaje Keemun, list špičkové kvality, nálev lahodné, zcela charakteristické, bohaté chuti i aroma. |
 Kód: 252 | |
Lehce atypická, avšak naprosto vynikající třída čaje Keemun z jarní sklizně. Nálev svěží, vynikající, plné a zcela harmonické, medově sladké chuti s aroma hořké čokolády. | -special-black-tea.jpg) Kód: 254 | |
Špičkový černý čaj svébytné a mimořádné chuti, z rané jarní sklizně v oblasti Lincang. Vysoce kvalitní list ručně svinutý do tvaru dlouhých, úhledných jehel. |
 Kód: 255 | |
Kvalitní třída yunnanského černého čaje, drátkovitě svinovaný list s patrným podílem tipsů. Nálev velmi dobré, plné, mírně tmavší, jemně zemité, lehce květové chuti s hořkosladkým dozvukem. |  Kód: 257 | |
Velmi kvalitní třída yunnanského černého čaje. Krásný, delší, volně zkroucený pevně svinutý list s vysokým podílem zlatavých tipsů. Nálev zcela vyvážené, vynikající, plné a bohaté, medově nasládlé chuti s lehkým švestkovým nádechem. |
.jpg) Kód: 260 | |
Výtečná, velmi kvalitní třída zeleného listového čaje ovoněného jasmínovým květem. Nálev vyvážené, osvěžující, příjemně zelinkavé, vyrovnané chuti zeleného čaje a jasmínu.  CZ-BIO-004 |  Kód: 266 | |
Jedna z neproslavenějších tříd jasmínového čaje zvaná "Jarní chmýří", vysoká kvalita, harmonická chuť. |
 Kód: 267 | |
Druhá nejvyšší třída jasmínového čaje zvaná "Jarní Vánek", kvalitní list s podílem tipsů ovoněný jasmínovými kvítky, nálev výtečné, jasmínově sladké chuti. |  Kód: 269 | |
Kvalitní jednonálevový jasmínový zelený čaj známý také jako "Opičí král". |
 Kód: 271 | |
Výtečná třída bílého čaje z oblasti Fuding z jarní slkizně. Kvalitní list s velmi vyšším podílem dlouhých, silně ochmýřených tipsů. Nálev lahodné, lehčí, tipsově prachové, lehce květově nasládlé chuti. |  Kód: 273 | |
Špičková třída bílého čaje z proslavené oblasti Fuding v provincii Fujian. Vysoce kvalitní list s podílem dlouhých, silně ochmýřených tipsů. |
 Kód: 274 | |
Vynikající třída čaje Pai Mu Tan, list prvotřídní kvality, nálev jemné, komplexní a harmonické chuti. | .jpg) Kód: 275 | |
Vynikající třída zeleného čaje z jarní sklizně, z oblasti Fuding proslulé především výrobou bílých čajů. Jedná se tedy o variantu zeleného čaje ze stejných listů určených pro výrobu bílých čajů z místního kultivaru Da Bai. |
 Kód: 276 | |
Velice dobrá yunnanská varianta bílého čaje. Nálev lehčí, nasládle bylinné chuti charakteru s příjemným oříškovým nádechem. |  Kód: 278 | |
Výběrová třída slavného bílého čaje obvykle tmavšího typu. Nálev výtečné, ovocně nasládlé, svěží chuti bez trpkosti. |
-special-white-tea.jpg) Kód: 280 | |
Vynikající třída yunnanského bílého čaje z jarní sklizně zvaného "Měsiční svit", z oblasti Jing Mai. Nálev svěží, lehce kořeněné bylinné chuti s nasládlým nádechem hruškového kompotu. | -mountain-white-tea-(cz-bio-004).jpg) Kód: 281 | |
Špičková třída yunnanského bílého čaje z jarní sklizně zvaného "Měsiční svit", z oblasti Simao. List prvotřídní kvality. Nálev bylinné chuti s ovocně nasládlým nádechem a s tóny přezrálých hrušek. |
-white-tea.jpg) Kód: 282 | |
Yunnanská variant slavného bílého čaje. Nálev svěží, bylinné chuti s medově nasládlým nádechem a lehce ovocnými tóny. |  Kód: 288 | |
Výtečná třída mezi čínskými oolongy, jeden z čajů, kterými se za dynastie Sung odváděly císařské dávky. |
-special-green-tea-(cz-bio-004).jpg) Kód: 292 | |
Výtečná, výběrová třída, varianta slavného tzv. perlového čaje - zhu ch z provincie Hunan. Lahodný nálev, lehce květově nasládlé, svěže zelinkavé, vynikající chuti.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 293 | |
Výtečná třída tohoto slavného druhu čaje typického vzhledu. Nálev výborné, plné, vyvážené, květově nasládlé, příjemně velmi lehce natrpklé, decentně zelinkavé chuti. |
.jpg) Kód: 296 | |
Vrcholná třída čaje Chun Mee, list prvotřídní kvality, nálev výborné, harmonické a komplexní chuti. |  Kód: 297 | |
Vynikající třída slavného čaje pocházejícího z jarní sklizně, list výborné kvality, nálev výtečné, charakteristické chuti. |
.jpg) Kód: 302 | |
Výtečná vyšší střední třída proslaveného zeleného čaje.Nálev trávově nasládlé, mírně nevyvážené, říznější hořkosladké, lehce oříškové chuti.  CZ-BIO-004 | -lung-ching-superior-grade-(cz-bio-004).jpg) Kód: 303 | |
Vynikající a zajímavá varianta slavného čínského čaje z jarní sklizně. Pěstovaná v oblasti Západního jezera - XI HU v provincii Zhejiang.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 306 | |
Špičková třída slavného zeleného čaje, tzv. "Opičí náčelník z Tchai Pching". Nálev harmonické, poměrně plné, příjemně trávově nasládlé chuti s lehkým aroma orchidejí a exotických květů. |  Kód: 308 | |
Vysoce kvalitní třída čínského zeleného čaje z rané jarní sklizně. Nálev sladce zelinkavě kořeněné, příjemné svíravé, lehce jakoby kovové chuti. |
 Kód: 311 | |
Špičkový yunnanský vysokohorský zelený čaj, mimořádné kvality a chuti, z rané jarní sklizně. | .jpg) Kód: 313 000115 | |
Čaj Pu Erh základní třídy slisovaný do malých mističek. Nálev příjemně natrpklé, lehce zemité, trávové chuti s patrným kovovým aroma. |
-royal-green-tea.jpg) Kód: 314 | |
Vynikající třída čínského zeleného čaje z jarní sklizně. Celistvý, pevněji podélně svinutý, volně pokroucený, stříbřitě zelenkavý list s podílem ochmýřených tipsů vysoké kvality. | .jpg) Kód: 315 | |
Výtečná varianta žlutého čaje dle zpracování z oblasti hory Meng Ding. Nálev, výtečné, vyvážené, plné, poměrně hladké, bylině zelinkavé chuti s patrnými květovými tóny. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 322 | |
Pražený zelený čaj tradičně podávaný k jídlu.  CZ-BIO-004 |  Kód: 323 | |
Japonský zelený čaj míchaný s praženou rýží, tradiční japonská čajová receptura. |
.jpg) Kód: 327 | |
Velmi dobrá střední třída čaje Sencha. Nálev výborné, lehce květově nasládlé, mírně svíravé, výrazně trávové, svěží chuti. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 328 | |
Výtečná třída čaje Gyokuro, lahodné, plné, bohaté, svěže trávové chuti.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 329 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 330 | |
Proslavený japonský řapíkový čaj výborné kvality stojící svou chutí mezi dobrými třídami čajů Sencha a Bancha.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 332 | |
Výběrová třída tzv. řapíkového čaje, vyrobeného z řapíků při třídění čajů Sencha a Gyokuro. Nálev výborné a plné, vyvážené, zelinkavě násladlé chuti.  CZ-BIO-004 | (cz-bio-004).jpg) Kód: 335 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje. Tmavěji zelený, lesklý drobný list s podílem lámaného listu nasládlé, lehce ovocné vůně.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 337 | |
Vynikající výběrová třída japonského zeleného čaje z oblasti Kobayashi. výtečné, poměrně plné, vyvážené, svěže nasládlé, výrazně trávové, jen napatrně svíravé chuti. Výjimečná kvalita srovnatelná s nižšími třídami čaje Sencha. |  Kód: 341 | |
Špičkový černý čaj mimořádné kvality,z horských oblastí Vietnamu, nezadající si chutí nikterak s černými čínskými čaji. Nálev výrazné, květově medové, jen lehčeji svíravé chuti, s dlouhým ovocně sladkým dozvukem. |
.jpg) Kód: 342 | |
Výtečná třída vietnamského vysokohorského zeleného čaje. Nálev výborné, plné, silnější, charakteristicky bylině kořeněné chuti s příjemně břitkým dozvukem.  CZ-BIO-004 |  Kód: 347 | |
Čajová rarita, špičkový polozelený čaj mimořádné kvality, z horských oblastí Vietnamu, chutí a charakterem připomínající tchajwanské oolongy typu Bai Hao. |
.jpg) Kód: 350 | |
Vrcholná třída proslulého čaje z rané jarní sklizně. List prvotřídní kvality s velmi vysokým podílem křehkých tipsů. Nálev svěží, květově bylinné, charakteristicky tipsově kořeněné, lehce nasládlé chuti. | .jpg) Kód: 353 | |
Výtečný yunnanský vysokohorský zelený čaj, vynikající kvality a chuti. Kratší a drobnější, celistvý, volně zkroucený, pevně svinutý list do tvaru jehliček s vyšším podílem tipsů.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 356 | |
Špičkový zelený čaj z rané jarní sklizně. Nálev lehce květově nasládlé, zelinkavé chuti s příjemnou jen lehce tmavší stopou ořechů. |  Kód: 359 | |
Vynikající čínský zelený tipsový čaj z rané jarní sklizně. Nálev příjemně hladké a plné, svěží, lehce nasládlé, zelinkavě trávové chuti. |
 Kód: 363 | |
Výtečná třída zeleného čínského čaje z jarní sklizně. List vysoké kvality, svinutý do tvaru kuliček s vysokým podílem tipsů, připomínající tvarem ulitu. | .jpg) Kód: 366 | |
Vysoce kvalitní třída tohoto slavného, dodatečně fermentovaného čaje. Kvalitní, celistvý, pevně drátkovitě svinutý list. |
-pu-erh-(ripe)-2015.jpg) Kód: 368 | |
Špičková třída čaje Pu erh, vyrobená výhradně z drobných, zlatavých tipsů a mladých křehkých lístků. | .jpg) Kód: 370 | |
Vynikající čínský zelený čaj, ze slavného vrcholu Tian Mu (Tchien Mu), uvedený na seznamu "50 Slavných Čajů Číny".  CZ-BIO-004 |
-special-green-tea.jpg) Kód: 376 | |
Špičková třída čínského zeleného čaje "mraku a mlhy" (Yun Wu) z brzké jarní sklizně. Nálev plné a hladké, dobře vyvážené, bohaté, květově kořeněné, mírně tipsové, příjemně natrpklé chuti s lehkými ovocnými tóny. |  Kód: 377 | |
Proslavený zelený čaj zvaný "Melounová semínka z Lu An" pojmenovaný podle tvaru zpracovaných listů. Nálev vynikající, harmonické, příjemně bylinné, sladké chuti s lehoulince natrpklými, kořeněnými tóny. |
.jpg) Kód: 380 | |
Špičková třída dodatečně fermentovaného čaje z proslavené a ceněné oblasti Bulang. List vysoké kvality, nálev lahodné chuti a mimořádného zdravotního účinku. |  Kód: 386 | |
Výtečná třída slavného zeleného čaje (bývá uváděn na seznamu 5 nejznámějších čínských čajů) z proslulých Žlutých hor. Nálev vyvážené, svěží zelinkavé chuti se sladce květovými tóny jen s nepatrným kořeněným nádechem, téměř bez trpkosti. |
.jpg) Kód: 389 | |
Výtečný zelený čaj z rané jarní sklizně. Nálev sladce zelinkavé chuti s patrnými květovými tóny a mírně svíravou dochutí. | .jpg) Kód: 390 | |
Vynikající zástupce čajů "mraku a mlhy" z provincie Fujian z rané jarní sklizně. Nálev květové zelinkavé, vynikající chuti s výtečnou dochutí. |
 Kód: 396 | |
Vynikající třída čínského zeleného čaje, slavného "Bílého čaje z An Ji", z jarní sklizně v okrese An Ji. Naprosto vynikající nálev hladké, květově sladké, bylinné a zelinkavé chuti s kořeněnými tóny. |  Kód: 397 | |
Vynikající třída zeleného čaje z proslulých Žlutých hor - Huang Shan v provincii Anhui, varianta příbuzného slavného čaje Haung Shan Mao Feng |
-imperial-grade.jpg) Kód: 399 | |
Špičková třída slavného žlutého čaje z pohoří Huo, nálev vyvážené, charakteristické příjemně trávově nasládlé, kořeněné chuti s květovými tóny. | .jpg) Kód: 430 | |
Výborná třída japonského listového zeleného čaje, směs kultivarů z oblasti pohoří Kirishima. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 431 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev delikátní, plné, vynikající, velice lahodné, vyvážené komplexní chuti.  CZ-BIO-004 | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 432 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa.  CZ-BIO-004 |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 433 | |
Velmi dobrá třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží.  CZ-BIO-004 | (cz-bio-004).jpg) Kód: 436 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená v oblasti pohoří Kirishima, z kultivaru Kanayamidori. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Asatsuyu.  CZ-BIO-004 |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 437 | |
Špičková třída zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj" z kukltivaru Yabukita. První jarní sklizeň (Shincha), sklízená v oblasti Tenryu.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 442 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje. Delší, do jehliček svinutý, celistvý list vynikající kvality. Nálev velice lahodné, plné a komplexní, trávově svěží chuti bez svíravosti, lehce kořeněné dochuti. |
.jpg) Kód: 443 | |
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje z první jarní sklizně z oblasti Koyu v prefektuře Miyazaki.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 445 | |
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Chiran v prefektuře Kagoshima. Nálev hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny.U tohoto čaje není možné vydat vzorek zdarma! |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj výborné kvality, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Kvalitní, středně dlouhý list typického vzhledu i vůně. Nálev výborné, plné, mírně tmavší, travově nasládlé chuti s výraznější stopou pečených kaštanů.  CZ-BIO-004 | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 448 | |
Vrcholná třída japonského zeleného čaje, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Středně dlouhý, volněji svinutý list špičkové kvality, svěže ovocné vůně. Nálev vynikající, velmi svěží, plné, květově nasládlé, komplexní chuti se sladkou dochutí.  CZ-BIO-004 |
-(benifuki).jpg) Kód: 450 | |
Japonská čajová rarita, špičková třída černého čaje. Nálev velmi lahodné, ovocně nasládlé, švestkové chuti s lehkými tóny mandlí. | .jpg) Kód: 451 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova z první jarní sklizně. Nálev plné a hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem. U tohoto čaje není možné vydat vzorek zdarma! |
.jpg) Kód: 456 | |
Japonská čajová specialita, zelený čaj ovoněný listy sakury. | .jpg) Kód: 457 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality, sklízená ze stíněných plantáží v oblasti města Uji. |
.jpg) Kód: 470 000389 | |
Výtečná třída korejského listového zeleného čaje z ostrova Jeju, z první jarní sklizně (Ujeon, Shincha).  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 471 | |
Výtečná třída korejského listového zeleného čaje z první jarní klizně. Nálev výrazně trávové chuti, podobně jako u japonských čajů Sencha, s nasládle kořeněnými tóny.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 472 | |
Výtečný a velmi zajímavý korejský černý čaj z jarní klizně, z ostrova Jeju. Nálev výtečné, velmi specifické, svěží a lehčí, nasládle navinulé, medové chuti beze stopy hořkosti.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 473 000394 | |
Výtečná třída korejského listového zeleného čaje zpracovaného "japonskou" metodou. Nálev výtečné, plné a vyvážené, výrazně trávové chuti s nasládle kořeněnými tóny. |
 Kód: 481 | |
Špičková třída tchajwanského černého čaje mimořádné kvality z proslavené oblasti pohoří Wen Shan. Nálev velmi lahodné, čokoládově nasládlé, kořeněné chuti s s dlouhým dozvukem. |  Kód: 483 | |
Vynikající, prvotřídní tchajwanský oolong vyrobený z čajovníku původem z pohoří Wuyi. |
 Kód: 500 | |
Oolong, květy pomerančovníku, přírodní aroma. | .jpg) Kód: 716 | |
List tzv. citronové trávy (Cymbopogon citratus).  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 720 | |
Jihoafrický keř Aspalathus linearis (Čajovec, Čajovníkovec kapský) obsahující velké množství minerálů a stopových prvků, neobsahuje žádný kofein.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 722 | |
List tzv. citronové trávy (Cymbopogon citratus).  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 750 | |
Exkluzivní tipsová třída slavného a oblíbeného černého čaje, mimořádná kvalita, výjimečná chuť. | -imperial-oolong.jpg) Kód: 754 | |
Výtečná třída polozeleného útesového čaje. Nálev, výtečné, poměrně plné, komplexní, lahodné, ovocně sladké chuti s květovými tóny bez trpkosti. |
-oolong.jpg) Kód: 755 | |
Velmi dobrá třída nejslavnějšího oolongu zvaného "Šarlatové roucho", z nižších okrajových částí pohoří Wuyi. Jedná se o tzv. poloútesový čaj Ban Yan Cha (Half-Cliff Tea). | .jpg) Kód: 757 | |
Vynikající nepálský vysokohorský čaj z janí sklizně (first flush) prvotřídní kvality. Nálev příjemně květové, mírně svíravé chuti s lehce ovocnými tóny.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 761 | |
Vysoce kvalitní třída čínského zeleného čaje z rané jarní sklizně z oblasti vrcholu Tian Zi v pohoří Wulingyyua. Nálev, vynikající, plné a vyvážené, komplexní, sladce zelinkavě kořeněné, příjemné jen nepatrně svíravé chuti.  CZ-BIO-004 |  Kód: 762 | |
Dobrá třída polozeleného čaje typu Phoenix Dan Cong z podzimní sklizně. Název, v překladu vůně gardénie, odkazuje na skupinu místních kultivarů ze které se čaj vyrábí. |
 Kód: 766 | |
Velmi známý a oblíbený zástupce oolongů typu Phoenix Dan Cong. Pojmenovaný Mi Lan, v překladu "medová orchidej". Nálev výrazně ovocné, nasládlé a velmi příjemně svíravé chuti. |  Kód: 767 | |
Vrcholná třída polozeleného čaje typu Dan Cong. Volně zkroucený, převážně tmavý list se světle hnědými lítsky, lehce nasládlé kořeněné vůně. Nálev plné a bohaté, dobře vyvážené, květově aromatické, nasládlé chuti s komplexem ovocných tónů. |
 Kód: 769 | |
Vrcholná třída, méně známého, polozeleného čaje typu Phoenix Dan Cong nazvaná dle kutlivaru Da Wu Ye (černý list). Nálev komplexní a plné chuti s typickým lehce svíravým aroma a patrným komplexem zelených a květových chutí. |  Kód: 770 | |
Vynikající černý čaj z pohoří Wuyi, z jarní sklizně. Čajová specialita z kultivaru Jin Guan Yin (tzv. Zlaté Bohyně milosrdenství). Mimořádná třída černého čaje medově nasládlé chuti s tóny růžových květů. |
 Kód: 771 | |
Vynikající černý čaj z rané jarní sklizně, z proslulého pohoří Wu Yi. Nálev velmi svěží, bohaté, ovocně nasládlé chuti s tmavšími medovými tóny. |  Kód: 774 | |
Vrcholná třída polozeleného vysokohorského čaje typu Dan Cong z pohoří Fenghuang (Phoenix mt.), tzv. "Medová vůně". Uchvacující ovocně medová, nasládlá chuť s komplexem broskvových či meruňkových tónů. |
.jpg) Kód: 775 | |
Vynikající černý čaj z jarní sklizně, charakterem a chutí podobný letním sklizním z darjeelingu (second flush).  CZ-BIO-004 | (cz-bio-004).jpg) Kód: 339 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Silněji propařovaná varianta tzv. Fukamushi. Nálev svěže zelihkavé, vyvážené, komplexní chuti s nasládle květovými a trávovými tóny.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 227 | |
Nejvyšší třída tchajwanského polofermentovaného čaje tohoto typu, list špičkové kvality s velmi vysokým podílem tipsů. | -white-tea-imperial-grade.jpg) Kód: 261 | |
Nejvyšší třída, výhradně tipsového bílého čaje - Bai Hao Yin Zhen ovoněná jasmínovým květem. |
 Kód: 777 | |
Vynikající, vrcholná třída čaje Keemun z provincie Anhui. Exkluzivní černý čaj nazvaný "pi lo chun" dle tvaru listu. Nálev mimořádné, bohaté a plné, lahodné, skvěle vyvážené, zcela charakteristické chuti. | .jpg) Kód: 778 | |
Vynikající třída slavného černého čaje Keemun tzv. "Zlaté jehly" z provincie Anhui. Prvotřídní list svinutý do tenkých rovných jehliček. Nálev hořkosladce čokoládové chuti s lehkými kávovinovými tóny. |
-imperial-grade.jpg) Kód: 779 | |
Čajová specialita tzv. "Červená slivoň od devíti zákrut", jediný černý čaj vyráběný v provincii Zhejiang. List špičkové kvality s vysokým podílem zlatavých tipsů. Nálev svěže bylinné chuti s tmavšími ovocnými tóny po švesktách či višních. | .jpg) Kód: 781 | |
Nepálský vysokohorský zelený čaj vynikající kvality, atypického vzhledu. Nálev výrazně zelinkavé, lehce nasládlé, mírněji svíravé, velmi osvěžující chuti.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 208 | |
Tchajwanská čajová specialita, lisovaný oolong vyrobený z čajovníku původem z pohoří Wuyi v provincii Fujian, pěstovaného na Tchajwanu. | -green-(raw)(cz-bio-004).jpg) Kód: 756 | |
Špičková třída sypaného čaje pu erh zeleného typu.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 400 | |
Vynikající třída jasmínového čaje, delikátní chutě. Nálev vynikající květové, výrazněji zelinkavé chuti doplněné o jasmínovou složku, velmi osvěžující. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 434 | |
Výtečný zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev výtečné, plné a poměrně vyvážené chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 887 0F3446 | |
Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, černé barvy s vnitřní lesklou glazurou. |  Kód: 887 0F3518 | |
Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, s vnitřní glazurou a sítkem na hubičce. |
 Kód: 887 0F3519 | |
Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, s vnitřní glazurou a sítkem na hubičce. |  Kód: 886 0F3522 | |
Čajová miska vyrobená z kvalitního čínského porcelánu. |
.jpg) Kód: 438 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Tenryu v prefektuře Shizuoka. |  Kód: 401 | |
Dobrá třída tohoto slavného polozeleného čaje ovoněného květy jasmínu. |
.jpg) Kód: 402 | |
Výtečná třída jasmínového čaje. Stejnoměrně pevně svinutý list do jehliček s patrným podílem tipsů.  CZ-BIO-004 | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 439 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti pohoří Kirishima v prefektuře Kagoshima. Směs kultivaru Yutakamidori a Yabukita.  CZ-BIO-004 |
.jpg) Kód: 440 | |
Japonská čajová specialita při jejiíž výrobě se zpracované listy čaje Sencha po dosušení obalují v práškovém čaji Matcha.  CZ-BIO-004 |  Kód: 203 | |
Vynikající tchajwanský oolong zeleného typu, z letní sklizně ovoněný kousky sušených plodů bergamotu. Nálev velmi svěží, plné a vyvážené, zelinkavé chuti s výrazně citrusovými tóny. |
.jpg) Kód: 313 000118 | |
Čaj Pu Erh základní třídy slisovaný z lámkaného typu listu do malých mističek. |  Kód: 360 | |
Vynikající třída zeleného čínského čaje z jarní sklizně, pěstovaného v autonomní oblasti Cang Yuan. Nálev plné, tipsově zelinkavé, velmi povzbuzující chuti, s příjemně svíravými tóny. |
-superior-black-tea-50g.jpg) Kód: 204 | |
Vynikající tchajwanský černý čaj výběrové kvality, ovoněný bergamotem. Nálev velmi osvěžující chuti s tmavými lehce čokoládovými tóny a příjemně citrusovými tóny. | .jpg) Kód: 894 L03003 | |
Tradiční japonská čajová konvička s bočním uchem (kyusu) vyrobená ručně z vysoce kvalitního porcelánu. Konvička je na hubičce vybavena vnitřním sítkem. |
-2019.jpg) Kód: 403 | |
Špičková třída dodatečně fermentovaného čaje. List vysoké kvality, nálev lahodné chuti a mimořádného zdravotního účinku. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 404 | |
Špičková třída dodatečně fermentovaného čaje, vyrobená z tradičního yunnanského velkolistého kultivaru.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 405 | |
Vrcholná třída polozeleného vysokohorského čaje typu Dan Cong z pohoří Fenghuang (Phoenix mt.). Nálev ovocně medové, nasládlé chuti s komplexem broskvových či meruňkových tónů. |  Kód: 406 | |
Vynikající zelený čaj z provincie Anhui špičkové kvality a svébytné chuti z oblasti Ting Xi, název v překladu znamená "Orchidejová vůně z Ting Xi". Nálev zelinkavé chuti s výraznou květovou vůní a zvláštním ovocně nasládlým dozvukem bez svíravos |
 Kód: 407 | |
Vynikající zelený čaj tzv. "Ochmýřený vrcholek" z oblasti Fu'an v provincii Fujian špičkové kvality a výtečné chuti. | .jpg) Kód: 408 | |
Střední třída yunnanského černého čaje výběrové kvality. Nálev dobře vyvážené, výborné, plné, medově nasládlé chuti s lehkým švestkovým nádechem.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 409 | |
Střední třída yunnanského černého čaje výběrové kvality. Nálev dobře vyvážené, výborné, plné, medově nasládlé chuti s lehkým nádechem hořké čokolády. |  Kód: 410 | |
Střední třída yunnanského černého čaje výběrové kvality. Nálev lehčí, poměrně vyvážené, medově bylinné, nasládlé chuti s tóny hořké čokolády či kaka, a lehkou zemitostí. |
|