| |
Kód: 102 | |
Výborný darjeelingský čaj z jarní sklizně(first flush) velmi dobré kvality. Nálev květově aromatické, kořenné chuti s mírně ořechovými tóny a příjemně tipsově štiplavou složkou. | Kód: 113 | |
Výborná darjeelingská jarní sklizeň(first flush) prvotřídní kvality, tmavšího charakteru. Nálev poměrně plné, tmavší, říznější, tipsově kořeněné chuti charakteristické pro vysokohorské čaje. | Kód: 114 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň(first flush). Lehce fermentovaný drobný list s podílem tipsů. Nálev svěží, plné, vyvážené, květově aromatické chuti s kořennými tóny a lehce ořechovým nádechem. | Kód: 115 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň(first flush) prvotřídní kvality. Nálev vynikající, vyvážené, plné, komplexní, květově ovocné chuti s tóny přezrálých meruněk. |
Kód: 129 | |
Darjeelingská druhá sklizeň(second flush) vynikající kvality. Nálev výtečné, plné, lehčí a svěží, květově až ovocně sladké chuti s exoticky ovocnými tóny ananasu. CZ-BIO-004 | Kód: 131 | |
Čajová specialita z oblasti Nilgiri, horský černý čaj sklízený v tzv. zimním období. Nálev výborné, plné, vyvážené, květově kořeněné chuti, mírně tmavšího charakteru s velmi aromatickým dozvukem. |
Kód: 137 | |
Prvotřídní nepálský čaj, z jarní sklizně (first flush) výtečné kvality. Nálev mírně tmavšího charakteru, výtečné, poměrně plné chuti s květově kořennými a lehce ovocnými tóny. CZ-BIO-004 | Kód: 142 | |
Vynikající třída assámského černého čaje z letní sklizně(second flush). Celistvý list vysoké kvality jen s nepatrným podílem tipsů, přesto však vynikající plné chuti. |
Kód: 143 | |
Špičkový assámský listový černý čaj. Nálev hutnější, lehce květově nasládlé, lehce pečeně perníčkové, přitom však svěží chuti s příjemně hořkosladkým dozvukem. | Kód: 144 | |
Exkluzivní třída assámského černého čaje. Nálev vynikající, plné, vyvážení, hladké, lehce květové, příjemně hořkosladké chuti. |
Kód: 147 | |
Výtečná, vyšší střední třída černého čaje velmi dobré kvality a chuti. Nálev výtečné, plné, vyvážené, květove nasládlé, příjemně lehce svíravé chuti. | Kód: 150 | |
Špičková třída assámského černého čaje typu "broken". Nálev plné a říznější, lehce květově nasládlé, vyvážené hořkosladké chuti. |
Kód: 167 | |
Vynikající cejlonský černý čaj z proslulé čajové zahrady. Nálev výraznější, výborné, plné a vyvážené, chaarkteristické hořkosladké chuti. | Kód: 171 | |
Cejlonský černý čaj vysoké listové třídy a výtečné kvality, list s vysokým podílem tipsů, nálev medově nasládlé chuti. |
Kód: 172 | |
Výborný cejlonský černý čaj. Nálev výraznější, výborné, plné a vyvážené, charakteristické hořkosladké chuti s lehce ovocným nádechem. CZ-BIO-004 | Kód: 196 | |
Černý africký čaj assámského typu výborné kvality. Nálev výborné, dobře vyvážené, poměrně plné, hořkosladké chuti s lehce ovocným nádechem. |
Kód: 199 | |
Výborná třída lámaného černého čaje z jižní Ameriky. Nálev plné, vyvážené, příjemně hořkosladké chzuti a lehce horského aroma, vhodný pro běžné popíjení. CZ-BIO-004 | Kód: 210 | |
Prvotřídní tchajwanský černý čaj oceněný známkou výběrové kvality. Nálev plné a bohaté, vyvážené, květově aromatické, sladké, zároveň tmavší lehce karamelové chuti, s muskatelovými tóny. |
Kód: 211 | |
Špičková třída tchajwanského černého čaje mimořádné kvality, ceněného pro svoji výraznou medovou vůni a chuť, podle níž je pojmenován Mi Xiang - Medová Vůně. | Kód: 212 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev svěže zelinkavé, vyvážené, květově nasládlé, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. |
Kód: 213 | |
Vynikající třída slavného tchajwanského oolongu z pohoří Dong Ding. Nálev vynikající, poměrně plné, vyvážené, hladké, nasládlé svěží chuti s kořeněnými tóny a dlouhou dochutí. | Kód: 216 | |
Vynikající tchajwanský oolong výběrové kvality, zeleného typu z jarní sklizně ovoněný jasmínem. Nálev vynikající, velmi svěží, plné a vyvážené, zelinkavé, sladce květové chuti s lehčími tóny jasmínu. |
Kód: 217 | |
Vynikající, prvotřídní tchajwanský vysokohorský černý čaj. Nálev vynikající, plné, vyvážené, tmavší chuti s tóny hořké čokolády a mandlí. | Kód: 221 | |
Prvotřídní tchajwanský vysokohorský polozelený čaj z pohoří Lin Si (Shan Lin Xi), z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev vynikající, plné, vyvážené, lehce krémové, mírně tmavší, ořechově kořenné chuti s balzamickými tóny. |
Kód: 227 | |
Výtečná třída tchajwanského polofermentovaného čaje typu Bai Hao - "Bílý Vlas". Nálev výtečné, poměrně plné, vyvážené, ovocně nasládlé chuti s lehce muskatelovými tóny. | Kód: 230 | |
Tchajwanská varianta slavného polozeleného čaje, chutí připomínající tchajwanské oolongy Bai Hao. Nálev výtečné, vyvážené, ovocně sladké, příjemně kořeněné, komplexní chuti. |
Kód: 235 | |
Vynikající tchajwanský oolong světlejšího typu z jarní sklizně, z kultivaru Jin Xuan. Lehce až mírně fermentovaný, mírně pečený, do drobnějších kuliček svinutý list. | Kód: 238 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev mimořádné, plné, komplexní, vyvážené, zelinkavě květové, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. |
Kód: 239 | |
Vynikající varianta mírně fermentovaného tchajwanského oolongu z oblasti Bamboo Mt., vyrobená z kultivaru Jin Xuan ovoněného ženšenema lístky Sotorku obecného. | Kód: 240 | |
Výtečný černý čaj z pozdní jarní sklizně výběrové kvality, pěstovaný v okrese Fengqing. Nálev vyvážené, svěží, sladce bylinné chuti s tmavšími medovými tóny. |
Kód: 241 | |
Vynikající černý čaj z rané jarní sklizně výběrové kvality. Nálev vynikající, vyvážené, plné, medově bylinné, sladké chuti s tmavými tóny hořké čokolády. | Kód: 242 | |
Yunnanský černý čaj tipsového charakteru, prvotřídní kvality, nálev harmonické, vynikající chuti. CZ-BIO-004 |
Kód: 243 000601 | |
Výtečná třída yunnanského černého čaje. Dlouhý list s velkým podílem zlatavých tipsů, nálev lehčí chuti s medovými a čokoládovými tóny. | Kód: 248 | |
Výborná střední třída černého čaje z oblasti Ying De. Nálev výborné, plné, vyvážené, hořkočokoládové chuti s lehce mandlovými tóny. |
Kód: 249 | |
Výborná střední třída čaje Keemun, stejnoměrně do jehliček svinutý drobný list. Nálev vyrovnané chuti s mírně čokoládovým aroma, charakteristickým pro tento druh čaje. | Kód: 251 | |
Nejvyšší kvalitativní třída čaje Keemun, list špičkové kvality, nálev lahodné, zcela charakteristické, bohaté chuti i aroma. |
Kód: 252 | |
Lehce atypická, avšak naprosto vynikající třída čaje Keemun z jarní sklizně. Nálev svěží, výtečné, plné, dobře vyvážené, hořkosladké chuti s aroma hořké čokolády a lehce mandlovými tóny. | Kód: 254 | |
Čínský černý čaj výtečné kvality z oblasti vesnice Tan Yang proslulé výrobou černého čaje. Nálev svěží, lehce květově nasládlé, bylinné chuti s medovými tóny. |
Kód: 255 | |
Kvalitní třída yunnanského černého čaje, drátkovitě svinovaný list s patrným podílem tipsů. Nálev velmi dobré, plné, mírně tmavší, jemně zemité, lehce květové chuti s hořkosladkým dozvukem. | Kód: 260 | |
Výtečná,kvalitní třída zeleného listového čaje ovoněného jasmínovým květem. Nálev vyvážené, osvěžující, příjemně zelinkavé, vyrovnané chuti zeleného čaje a jasmínu. CZ-BIO-004 |
Kód: 265 | |
Jasmínem ovoněná varinata slavného čínského tipsového čaje. Nálev výtečné, vyvážené, zeilnkavé chuti s harmonickou a vyváženou, sladce jasmínovou složkou. | Kód: 266 | |
Jedna z neproslavenějších tříd jasmínového čaje zvaná "Jarní chmýří", vysoká kvalita, harmonická chuť. |
Kód: 267 | |
Druhá nejvyšší třída jasmínového čaje zvaná "Jarní Vánek". Nálev výtečné, plné, dobře vyvážené, příjemně trávově zelinkavé chuti doplněné jasmínově sladkou složkou. CZ-BIO-004 | Kód: 269 | |
Kvalitní jednonálevový jasmínový zelený čaj známý také jako "Opičí král". Nálev výborné, osvěžující, příjemně natrpklé, vyrovnané chuti zeleného čaje a jasmínu. |
Kód: 271 | |
Výtečná třída bílého čaje z oblasti Fuding z jarní slkizně. Kvalitní list s velmi vyšším podílem dlouhých, silně ochmýřených tipsů. Nálev lahodné, lehčí, tipsově prachové, lehce květově nasládlé chuti. | Kód: 273 | |
Špičková třída bílého čaje z proslavené oblasti Fuding v provincii Fujian. Vysoce kvalitní list s podílem dlouhých, silně ochmýřených tipsů. |
Kód: 274 | |
Vynikající třída čaje Pai Mu Tan, list prvotřídní kvality, nálev jemné, komplexní a harmonické chuti. | Kód: 275 | |
Výtečná třída zeleného čaje z jarní sklizně, z oblasti Fuding proslulé především výrobou bílých čajů. Jedná se o variantu zeleného čaje ze stejných listů určených pro výrobu bílých čajů z místního kultivaru Da Bai. |
Kód: 281 | |
Špičková třída yunnanského bílého čaje z jarní sklizně zvaného "Měsiční svit", z oblasti Simao. List prvotřídní kvality. Nálev bylinné chuti s ovocně nasládlým nádechem a s tóny přezrálých hrušek. CZ-BIO-004 | Kód: 292 | |
Výtečná, výběrová třída, varianta slavného tzv. perlového čaje - zhu ch z provincie Hunan. Lahodný nálev, lehce květově nasládlé, svěže zelinkavé, vynikající chuti. CZ-BIO-004 |
Kód: 295 | |
Vynikající, výběrová třída, varianta slavného čaje Chun mee (tzv. Vzácné obočí). Nálev hladké, plné, vyvážené, lehce květově nasládlé, svěže zelinkavé, příjemně charakteristicky svíravé, výtečné chuti. CZ-BIO-004 | Kód: 300 | |
Výborná třída slavného, ne-li nejslavnějšího čínského zeleného čaje Lung Ching, z oblasti Západního jezera - Xi Hu. CZ-BIO-004 |
Kód: 301 | |
Vynikající, ručne sklízená třída slavného čaje Lung Ching z rané jarní sklizně. List prvotřídní kvality zpracovaný do typického plochého tvaru. Nálev květově zelinkavé, mírně ovocně nasládlé chuti s typicky ořechovými a kaštanovými tóny, jedinečné chuti. | Kód: 302 | |
Výtečná vyšší střední třída proslaveného zeleného čaje. Nálev výtečné, vyvážené, svěží, trávově nasládlé, zelinkavé chuti s lehkou ořechovým dozvukem. |
Kód: 303 | |
Vynikající a zajímavá varianta slavného čínského čaje z jarní sklizně. Pěstovaná v oblasti Západního jezera - XI HU v provincii Zhejiang. | Kód: 304 | |
Výtečná třída proslulého zeleného čaje, pojmenovaná dle jednoho z nejslavnějších čajových míst, Lvího vrcholu (Shifeng), v oblasti Západního jezera - Xi Hu. Nálev plné, zelinkavě květové chuti s výraznými tipsově oříškovými až pečenými tóny. |
Kód: 311 | |
Špičkový yunnanský vysokohorský zelený čaj, mimořádné kvality a chuti, z rané jarní sklizně. | Kód: 313 000115 | |
Čaj Pu Erh základní třídy slisovaný do malých mističek. Nálev příjemně natrpklé, lehce zemité, trávové chuti s patrným kovovým aroma. |
Kód: 314 | |
Vynikající třída čínského zeleného čaje z jarní sklizně. Celistvý, pevněji podélně svinutý, volně pokroucený, stříbřitě zelenkavý list s podílem ochmýřených tipsů vysoké kvality. | Kód: 315 | |
Výtečná varianta žlutého čaje dle zpracování z oblasti vesnice Bei Gang. Nálev, výtečné, vyvážené, plné, poměrně hladké, bylině zelinkavé chuti s patrnými květovými tóny. |
Kód: 317 | |
Vynikající zelený čaj, nejvyšší produkovaná třída tzv. "perlového" čaje Gunpowder. Nálev velmi svěží, harmonické, zelinkavě bylinné, sladké chuti s lehoulince kořeněnými tóny. CZ-BIO-004 | Kód: 318 | |
Výtečná třída zeleného čaje z jarní sklizně, z oblasti Wu Yuan. Vysoce kvalitní list. Nálev sladce zelinkavé, lehce kořeněné chuti. CZ-BIO-004 |
Kód: 319 | |
Vynikající zástupce zelených čajů "mraku a mlhy" ze slavné hory Lu-šan v provincii Jiangxi. Kvalitní list sladké bylinné vůně, nálev lahodné, květově zelinkavé, sladké chuti. CZ-BIO-004 | Kód: 328 | |
Výtečná třída čaje Gyokuro, lahodné, plné, bohaté, svěže trávové chuti. CZ-BIO-004 |
Kód: 329 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. CZ-BIO-004 | Kód: 332 | |
Výběrová třída tzv. řapíkového čaje, vyrobeného z řapíků při třídění čajů Sencha a Gyokuro. Nálev výborné a plné, vyvážené, zelinkavě násladlé chuti. CZ-BIO-004 |
Kód: 333 | |
Japonský zelený čaj zpracovaný "čínskou metodou", list excelentní kvality, nálev výtečné, charakteristicky ořechové chuti. | Kód: 334 | |
Výběrová třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti Hon Yama. Nálev poměrně plné, jen mírně svíravé, výrazně trávové, vegetální chuti. |
Kód: 335 | |
Výtečná, výběrová třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti Makurazaki v prefektuře Kagoshima, z kultivaru Yutakamidori. Tmavěji zelený, lesklý drobný list s podílem lámaného listu nasládlé, lehce nasládlé vůně. CZ-BIO-004 | Kód: 336 | |
Výtečná, výběrová třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Soo. Nálev lahodné, plné, hladké, lehce olejnaté, trávově zelinkavé chuti s mírně svíravým dozvukem. CZ-BIO-004 |
Kód: 338 | |
Vyběrový, vysoce kvalitní zelený japonský čaj (Sencha a Bancha) s praženou rýží. Nálev velmi svěží, trávově zelinkavé, nasládlé, jen nepatrně svíravé chuti s příchutí pražené rýže. CZ-BIO-004 | Kód: 347 | |
Vynikající varianta známého oolongu velmi dobré kvality z horských oblastí Vietnamu. Nálev plné, vyvážené, zelinkavě květové chuti, s lehce kořenným dozvukem. |
Kód: 351 | |
Vrcholová třída slavného čaje, uvedeného na seznamu "50 Slavných Čajů Číny", pojmenovaného podle do spirálek zpracovaných listů připomínající tvar šnečí ulity. | Kód: 353 | |
Výběrová a vynikající třída slavného tipsového zeleného čaje. Nálev velmi hladké, květově zelinkavé chuti s ovocnými tóny, jen velmi lehce svíravé dochuti. |
Kód: 356 | |
Špičkový světlý typ sypaného čaje Pu Erh, pěstovaný v proslulé oblasti hory Nan Nuo. Nálev vyvážené, květově nasládlé, bylinné chuti s příjemnou jen lehce svíravou dochutí. | Kód: 359 | |
Výborná třída zeleného čínského čaje z jarní sklizně. Nálev říznější tipsově zelinkavé, lehce bylinné, chuti s příjemně svíravými tóny. |
Kód: 362 | |
Velmi kvalitní třída, tzv. "ochmýřený vrcholek" - Mao Feng, yunnanského zeleného čaje. Nálev, plné, výborné, ovocně nasládlé chuti s kořennou stopou, charakteristickou pro yunnanské čaje. | Kód: 366 | |
Nejvyšší třída tohoto slavného, dodatečně fermentovaného čaje. |
Kód: 368 | |
Vynikající třída černého čaje z oblasti proslulé hory Nan Nuo v oblasti Menghai, zpracovaná do tvaru větších kuliček - perel. | Kód: 370 | |
Vynikající čínský zelený čaj, ze slavného vrcholu Tian Mu (Tchien Mu), uvedený na seznamu "50 Slavných Čajů Číny". Nálev vynikající, velmi lahodné a hladké, květově kořenné, zelinkavé chuti s příjemně hořkosladkým dozvukem. |
Kód: 373 | |
Vynikající třída zeleného čaje "mraku a mlhy" z proslulé oblasti Meng-ting, z rané jarní zklizně. Nálev vynikající, vyvážené, svěže zelinkavé, sladce bylinné chuti s lehce kořennými tóny. | Kód: 374 | |
Výborný zelený čínský čaj "mraku a mlhy" z jarní sklizně, pěstovaný v oblasti Lishui. Nálev poměrně plné, vyvážené, trávově zelinkavé, příjemně lehce svíravé chuti s nasládle bylinným dozvukem. |
Kód: 375 | |
Velmi dobrý zelený čínský čaj "mraku a mlhy" z jarní sklizně pěstovaný v oblasti Shimen. Nálev výtečné, mírně usedlejší, dobře vyvážené, trávově zelinkavé, sladké chuti s lehce kořeněnými tóny. | Kód: 376 | |
Výborná třída čínského zeleného čaje "mraku a mlhy" (Yun Wu) z brzké jarní sklizně. Nálev plné a hladké, dobře vyvážené, bohaté, květově kořeněné, mírně tipsové, příjemně natrpklé chuti s lehkými ovocnými tóny. |
Kód: 378 | |
Výtečná, výběrová třída slavného, dodatečně fermentovaného čaje. Vyvážená, příjemně zemitá chuť s poměrně výrazným aroma charakteristickým pro nejvyšší třídy yunnanských červených čajů | Kód: 380 | |
Nálev výtečné, komplexní, lehce krémové, tipsově prachové, příjemně zemité chuti s poměrně výrazným aroma. CZ-BIO-004 |
Kód: 382 | |
Vynikající třída dodatečně fermentovaného čaje z proslavené a ceněné oblasti pohoří Bulang. | Kód: 383 | |
Špičková třída slavného zeleného čaje z proslulých Žlutých hor - Huang Shan v provincii Anhui. Nálev vynikající, svěží, lehčí přitom plné a vyvážené, zelinkavé, lehce květové chuti téměř bez trpkosti. |
Kód: 384 | |
Špičková třída čínského zeleného čaje "mraku a mlhy" z oblasti En Ši. Nálev svěží, plné a hladké, dobře vyvážené, bohaté, květově kořeněné, mírně tipsové, příjemně lehce hořkosladké chuti. | Kód: 385 | |
Výborný zelený čaj z jarní sklizně z oblasti Yi bin. Nálev velmi dobré, poměrně plné, bylinné, kořeněné chuti s lehce hořkosladkými tóny. |
Kód: 386 | |
Výtečná třída slavného zeleného čaje (bývá uváděn na seznamu 5 nejznámějších čínských čajů) z proslulých Žlutých hor. Nálev vyvážené, svěží zelinkavé chuti se sladce květovými tóny jen s nepatrným kořeněným nádechem, téměř bez trpkosti. | Kód: 390 | |
Vynikající zástupce čajů "mraku a mlhy" špičkové kvality. Nálev velmi lahodné, plné, vyvážené, hladké zelinkavé chuti se sladce květovými a bylinnými tóny, s výtečnou lehce hořkosladkou dochutí. |
Kód: 394 | |
Vrcholná, ručně sklízená třída čínského zeleného čaje, slavného "Bílého čaje z An Ji", z rané jarní sklizně. Nálev mimořádné, květově sladké, bylinné a zelinkavé chuti s kořeněnými tóny. | Kód: 399 | |
Špičková třída slavného žlutého čaje z pohoří Huo, nálev vyvážené, charakteristické příjemně trávově nasládlé, kořeněné chuti s květovými tóny. |
Kód: 431 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev delikátní, plné, vynikající, velice lahodné, vyvážené komplexní chuti. CZ-BIO-004 | Kód: 432 | |
Mimořádná třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa. CZ-BIO-004 |
Kód: 436 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená v oblasti pohoří Kirishima. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Yabukita. CZ-BIO-004 | Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj mimořádné kvality z oblasti Gokase z kultivaru Fushun. Nálev vynikající, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). CZ-BIO-004 |
Kód: 448 | |
Vysoce kval třída japonského zeleného čaje, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Nálev svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). CZ-BIO-004 | Kód: 449 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Gokase, z kultivaru Yabukita. Tradičně zpracováván čínskou metodou - sušení horkým vzduchem. CZ-BIO-004 |
Kód: 450 | |
Japonská čajová rarita, výtečná třída černého čaje. Nálev velmi lahodné, ovocně nasládlé, švestkové chuti s lehkými tóny mandlí. CZ-BIO-004 | Kód: 452 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti Kirishima, z kultivaru Yabukita. CZ-BIO-004 |
Kód: 454 | |
Kvalitní střední třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti Kirishima. Nálev vynikající, velice lahodné, plné a komplexní výrzně trávové chuti s lehce oříškovými tóny tóny. CZ-BIO-004 | Kód: 455 | |
Japonská čajová rarita, výtečná třída černého čaje. Nálev plné, vyvážené, komplexní, velmi lahodné, ovocně nasládlé, mírně perníkové chuti s lehkými tóny mandlí. CZ-BIO-004 |
Kód: 462 | |
Špičková třída japonského zeleného čaje z oblasti Kirishima v prefektuře Kagoshima. Nálev svěže trávově zelinkavé, lehce kořenné chuti s oříškovými tóny. CZ-BIO-004 | Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Ei v prefektuře Kagoshima. Nálev vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. CZ-BIO-004 |
Kód: 465 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Hioki, z kultivaru Benifuki. Nálev výborné, plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti s lehce sladkými tóny jehličí. CZ-BIO-004 | Kód: 473 000394 | |
Výtečná třída korejského listového zeleného čaje z druhé jarní sklizně. Nálev výtečné, plné a vyvážené, trávové chuti, podobně jako u japonských čajů Sencha, s nasládle kořeněnými tóny. CZ-BIO-004 |
Kód: 720 | |
Jihoafrický keř Aspalathus linearis (Čajovec, Čajovníkovec kapský) obsahující velké množství minerálů a stopových prvků, neobsahuje žádný kofein. CZ-BIO-004 | Kód: 751 | |
Velmi kvalitní, drobnolistá, střední třída yunnanského černého čaje. Nálev výborné, plné, ovocně nasládlé chuti s výrazně květovými tóny. CZ-BIO-004 |
Kód: 754 | |
Vynikající třída slavného polozeleného útesového čaje - yancha. Nálev, výtečné, tmavší hutnější, ovocně nasládlé chuti s květovými tóny bez větší trpkosti, s tmavší ořechovou složkou. | Kód: 759 | |
Výtečný nepálský vysokohorský čaj z jarní sklizně (first flush) prvotřídní kvality. Nálev výborné, plné, vyvážené, tipsově kořeněné, hořkosladké chuti s lehce ořechovými tóny. |
Kód: 760 | |
Vynikající třída nepálského vysokohorského čaje z jarní sklizně (first flush). Nálev výtečné, plné, dobře vyvážené, svěží, lehce ovocné, mírně kořeněné chuti s bylinnými tóny. | Kód: 765 | |
Výborný černý čaj z rané jarní sklizně, z oblasti vrcholu Tian Zi. Nálev výborné, poměrně plné a vyvážené, čokoládově nasládlé chuti s lehce medovými tóny. |
Kód: 770 | |
Čínský černý čaj výtečné kvality a chuti z oblasti vesnice Tan Yang proslulé výrobou černého čaje. Nálev vynikající, plné, vyvážené, tmavší, výrazně ovocně nasládlé chuti s tóny hořké čokolády. | Kód: 771 | |
Vrcholná třída polozeleného čaje typu Phoenix Dan Cong uvedených na seznamu "50 Slavných Čajů Číny". Nálev výrazně ovocně nasládlé, květově aromatické a plné chuti s typickým lehce svíravým aroma. |
Kód: 774 | |
Vrcholná třída polozeleného vysokohorského čaje typu Dan Cong z pohoří Fenghuang (Phoenix mt.), tzv. "Medová vůně". Uchvacující ovocně medová, nasládlá chuť s komplexem broskvových či meruňkových tónů. | Kód: 775 | |
Výtečný černý čaj z jarní sklizně, charakterem a chutí podobný letním sklizním z darjeelingu (second flush). Nálev výtečné, poměrně plné, ořechově nasládlé chuti s lehce medovýmii tóny, mírně navinulé dochuti. |
Kód: 799 007010 | |
Výběrová třída lisovaného čaje Pu Erh, z oblasti proslulé čajové hory Nan Nuo. | Kód: 799 007014 | |
Výběrová třída lisovaného zeleného typu(Sheng - raw), z oblasti proslulé čajové hory Nan Nuo. Nálev plné, charakteristicky svíravé, lehce květové, mírně nasládlé chuti se zelinkavými tóny. |
Kód: 799 007016 | |
Kvalitní třída lisovaného zeleného typu(Sheng - raw) s příměsí bílého čaje. Nálev plné, charakteristicky svíravé, lehce květové, mírně nasládlé chuti se tóny přezrálého ovoce. | Kód: 776 | |
Výtečný černý čaj z provincie Yunnan, z kultivaru Yunkang. Nálev mírně lehčí, medově ovocné chuti s tmavšími zemitějšími tóny. |
Kód: 777 | |
Výborná třída černého čaje z oblasti Fuding. Nálev výborné, plné, vyvážené, příjemně lehce hořkosladké chuti s čokoládově nasládlým aroma. | Kód: 782 | |
Lehce atypická, vynikající třída čaje Keemun špičkové kvality z rané jarní sklizně před svátkem Qing ming jie (Svátek čistoty a jasu). Do tenkých, lesklých jehliček svinutý list, sladké vůně s aroma hořké čokolády. |
Kód: 209 | |
Prvotřídní tchajwanský oolong vyrobený z čajovníku původem z pohoří Wuyi. Nálev vynikající, komplexní, dobře vyvážené, plné, výrazně medové, lehce ovocně nasládlé chuti s dlouhou dochutí. | Kód: 756 | |
Velmi dobrá třída dodatečně fermentovaného čaje pu erh z oblasti Menghai ovoněná jasmínovými květy. |
Kód: 784 | |
Vrcholná třída polozeleného útesového čaje z pohoří Wuyi. Nálev svěží, výrazně ovocné, květově nasládlé chuti s tmavšími lehce ořechovými tóny a vynikajícím dozvukem. | Kód: 785 | |
Výborný nepálský vysokohorský čaj z letní sklizně (second flush). Nálev poměrně plné, svěží, lehce ovocně exotické chuti s tipsovými tóny. CZ-BIO-004 |
Kód: 786 | |
Výtečný nepálský vysokohorský čaj z letní sklizně (second flush). Nálev tmavší okrové barvy, plné, vyvážené, svěží, ovocně exotické chuti s květovýmii tóny. | Kód: 434 | |
Vynikající zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev výtečné, plné a poměrně vyvážené chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny. |
Kód: 887 0F3446 | |
Čajová konvice vyrobená z kvalitního čínského porcelánu, černé barvy s vnitřní lesklou glazurou. | Kód: 438 | |
Výtečná třída tradičního, silněji propařovaného japonského zeleného čaje. Nálev velmi lahodné, plné a hladké, vyvážené, lehce příjemně olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. CZ-BIO-004 |
Kód: 439 | |
Velmi kvalitní třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Tarumizu, se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny (GABA, 4-aminobutanová kyselina). | Kód: 313 000118 | |
Čaj Pu Erh základní třídy slisovaný z lámkaného typu listu do malých mističek. |
Kód: 204 | |
Vynikající tchajwanský černý čaj výběrové kvality, ovoněný bergamotem. Nálev velmi osvěžující chuti s tmavými lehce čokoládovými tóny a příjemně citrusovými tóny. | Kód: 894 L03003 | |
Tradiční japonská čajová konvička s bočním uchem (kyusu) vyrobená ručně z vysoce kvalitního porcelánu. Konvička je na hubičce vybavena vnitřním sítkem. |
Kód: 403 | |
Špičková třída dodatečně fermentovaného čaje. List vysoké kvality, nálev lahodné chuti a mimořádného zdravotního účinku. | Kód: 405 | |
Vrcholná třída polozeleného vysokohorského čaje typu Dan Cong z pohoří Fenghuang (Phoenix mt.). Nálev ovocně medové, nasládlé chuti s komplexem broskvových či meruňkových tónů. |
Kód: 408 | |
Střední třída yunnanského černého čaje výběrové kvality. Nálev dobře vyvážené, výborné, plné, medově nasládlé chuti s lehkým švestkovým nádechem. CZ-BIO-004 | Kód: 409 | |
Střední třída yunnanského černého čaje výběrové kvality. Nálev dobře vyvážené, výborné, plné, medově nasládlé chuti s lehkým nádechem hořké čokolády. |
Kód: 9191 099255 | |
Tradiční japonská čajová konvička s vrchním uchem (dobin), ručně malovaná, vyrobená z vysoce kvalitního porcelánu. | Kód: 9191 099256 | |
Tradiční japonská čajová konvička s vrchním uchem (dobin), ručně malovaná, vyrobená z vysoce kvalitního porcelánu. |
Kód: 9191 099258 | |
Tradiční japonská čajová konvička s bočním uchem (kyusu), ručně malovaná, vyrobená z vysoce kvalitního porcelánu. | Kód: 9191 099259 | |
Tradiční japonská čajová konvička s bočním uchem (kyusu), ručně malovaná, vyrobená z vysoce kvalitního porcelánu. |
Kód: 9191 099261 | |
Tradiční japonská čajová miska, ručně malovaná, vyrobená z vysoce kvalitního porcelánu. | Kód: 9191 099262 | |
Tradiční japonská čajová miska, ručně malovaná, vyrobená z vysoce kvalitního porcelánu. |
Kód: 411 | |
Výtečný zelený čaj tzv. "Ochmýřený vrcholek" z oblasti Bai Se v provincii Guangxi. Nálev výborné, lehčí, trávově bylinnéí, zelinkavé chuti s lehce kořennou a květovou vůní. | Kód: 799 197742 | |
Výběrová receptura, vysoce kvalitní, dobře rolovaný, středně dlouhý až drobnější list s velmi vysokým podílem tipsů. |
Kód: 461 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Hioki v prefektuře Kagoshima. Nálev plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé chuti s jemně kořennými tóny v dozvuku. CZ-BIO-004 | Kód: 464 | |
Výtečná třída japonského zeleného čaje z oblasti Numazu. Nálev výtečné, plné, lehce olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. CZ-BIO-004 |
Kód: 413 | |
Velice dobrá třída čaje Pai Mu Tan, kvalitn list s vysokým podílem tipsů, nálev jemné vyvážené chuti. CZ-BIO-004 | |
|