| |
 Kód: 100 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň(first flush) prvotřídní kvality. Drobnější, celistvý, pevně svinutý, světle zelený list. Nálev tipsově kořeněné chutii s lehce zelinkavou složkou. |  Kód: 102 | |
Výborný darjeelingský čaj z jarní sklizně(first flush) velmi dobré kvality. Nálev květově aromatické, kořenné chuti s mírně ořechovými tóny a příjemně tipsově štiplavou složkou. |  Kód: 107 | |
Prvotřídní vysokohorský darjeelingský čaj pocházející z časné jarní sklizně (first flush). Vysoce kvalitní, celistvý list s vyšším podílem tipsů. Nálev vyvážené, plné, nasládle květové svěží chuti s lehce citrusovými tóny a kořeněnou dochutí. |  Kód: 110 | |
Prvotřídní vysokohorský darjeelingský čaj pocházející z časné jarní sklizně (first flush), květově ovocné chuti s tóny přezrálých meruněk. |
 Kód: 112 | |
Vrcholná třída darjeelingské jarní sklizně(first flush), třetí vyrobený tzv. lot(DJ03) v tomto roce z proslulé čajové zahrady. Nálev vynikající, plné a lahodné, dobře vyvážené, komplexní, květově kořeněné, příjemně tipsově svíravé chuti. |  Kód: 115 | |
Vynikající darjeelingská jarní sklizeň(first flush) prvotřídní kvality. Nálev vynikající, vyvážené, plné, komplexní, květově ovocné chuti s tóny přezrálých meruněk. |
.jpg) Kód: 117 | |
Darjeelingská jarní sklizeň vynikající kvality. Nálev plné a bohaté, lehce zelinkavé, nasládle květové, příjemně svíravé, svěží chuti s vynikající kořennou dochutí.  CZ-BIO-004 |  Kód: 141 | |
Kvalitní základní třída assámského černého čaje. Nálev dobré, vyvážené, hořkosladké, lehce svíravé chuti s lehkými ořechovými tóny. |
 Kód: 145 | |
Základní třída assámského černého čaje. Nálev poměrně vyvážené, hořkosladké, svíravé chuti. | .jpg) Kód: 152 | |
Assámský listový černý čaj z výtečné kvality. Nálev vynikající, plné, vyvážené, hutné, charakteristické, lehce květové, hořkosladké chuti.  CZ-BIO-004 |
 Kód: 167 | |
Vynikající cejlonský černý čaj z proslulé čajové zahrady. Nálev výraznější, výborné, plné a vyvážené, chaarkteristické hořkosladké chuti. |  Kód: 169 | |
Exkluzivní cejlonský černý čaj, list špičkové kvality, nálev komplexní, výrazně medově ovocné a květově sladké chuti. |
 Kód: 173 | |
Vyšší třída cejlonského černého čaje, krásného vzhledu a dobré kvality. Nálev plné, lehce květové, vyvážené, typické chuti pro vyšší třídy cejlonských černých čajů. |  Kód: 174 | |
Nejvyšší třída cejlonského černého čaje špičkové kvality. Kvalitní list s vysokým podílem tipsů. |
 Kód: 216 | |
Vynikající tchajwanský oolong výběrové kvality, zeleného typu z jarní sklizně ovoněný jasmínem. Nálev vynikající, velmi svěží, plné a vyvážené, zelinkavé, sladce květové chuti s lehčími tóny jasmínu. |  Kód: 219 | |
Vynikající tchajwanský zelený čaj z jarní sklizně, se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny. Nálev, výtečné, vyvážené, ovocně nasládlé, mírně tmavší, navinulé chuti s tóny karamelu. |
 Kód: 220 | |
Kvalitní tchajwanský oolong tmavého typu z jarní sklizně, se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny (GABA, 4-aminobutanová kyselina) díky zvláštnímu výrobnímu postupu bez přítomnosti vzduchu. | -bai-cha-special-white-tea-50g.jpg) Kód: 231 | |
Tchajwanská čajová specialita, bílý čaj z kultivaru zvaného Hong Yu vyráběný zvláštní metodou. Nálev velmi osobité, plné a vyvážené, nasládle bylinné chuti, s ořechovými tóny a příjemným aftertastem. |
 Kód: 233 | |
Výtečná varianta slavného polozeleného čaje z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev svěží, zelinkavě květové, nasládlé chuti bez výraznějšího sklonu k trpknutí. |  Kód: 235 | |
Vynikající tchajwanský oolong světlejšího typu z jarní sklizně, z kultivaru Jin Xuan. Lehce až mírně fermentovaný, mírně pečený, do drobnějších kuliček svinutý list. |
 Kód: 237 | |
Kvalitní tchajwanský oolong zeleného typu vhodný pro každodenní popíjení, pojmenovaný podle kultivaru ze kterého se vyrábí. Nálev svěží, květově zelinkavé, příjemné chuti. | -lung-ching-superior-green-tea.jpg) Kód: 301 | |
Vynikající, ručne sklízená třída slavného čaje Lung Ching z rané jarní sklizně. List prvotřídní kvality zpracovaný do typického plochého tvaru. Nálev květově zelinkavé, mírně ovocně nasládlé chuti s typicky ořechovými a kaštanovými tóny, jedinečné chuti. |
 Kód: 302 | |
Výtečná vyšší střední třída proslaveného zeleného čaje. Nálev výtečné, vyvážené, svěží, trávově nasládlé, zelinkavé chuti s lehkou ořechovým dozvukem. | .jpg) Kód: 326 | |
Velmi dobrá třída tradičního japonského zeleného čaje, z kultivaru Saemidori, z oblasti Tenryu v prefektuře Shizuoka. Nálev lehčí, svěží, mírně olejnaté, lehce květově nasládlé, nepatrně svíravé, harmonické chuti. |
.jpg) Kód: 342 | |
Dobrá třída vietnamského zeleného čaje. Nálev dobré, poměrně plné, silnější, charakteristicky bylině kořenné chuti s příjemně břitkým dozvukem.  CZ-BIO-004 | .jpg) Kód: 351 | |
Vrcholová třída slavného čaje, uvedeného na seznamu "50 Slavných Čajů Číny", pojmenovaného podle do spirálek zpracovaných listů připomínající tvar šnečí ulity. |
 Kód: 394 | |
Vrcholná, ručně sklízená třída čínského zeleného čaje, slavného "Bílého čaje z An Ji", z rané jarní sklizně. Nálev mimořádné, květově sladké, bylinné a zelinkavé chuti s kořeněnými tóny. | .jpg) Kód: 444 | |
Jedinečná třída tradičního japonského zeleného čaje z ceněné lokality Yamashiro v proslulé oblasti Uji. Nálev lahodné, lehce květově nasládlé, výrazně trávové, svěží, harmonické chuti s pro japonské zelené čaje charakteristickým aroma moře a lesa. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj mimořádné kvality z oblasti Gokase z kultivaru Fushun. Nálev vynikající, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy).  CZ-BIO-004 | (cz-bio-004).jpg) Kód: 466 | |
Japonský zelený čaj vynikající kvality z oblasti Sagara z kultivaru Saeakari. Nálev vynikající, květově nasládlé, lehce zelinkavé charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy).  CZ-BIO-004 |
 Kód: 809 | |
Kniha Karla Valtera je svým obsahem určena zejména začínajícím a mírně pokročilým čajomilům, své si v ní však bezpochyby najdou i zkušení čajomilové. Svým formátem vhodná jako příruční průvodce světem čaje. |  Kód: 203 | |
Vynikající tchajwanský oolong zeleného typu, z letní sklizně ovoněný kousky sušených plodů bergamotu. Nálev velmi svěží, plné a vyvážené, zelinkavé chuti s výrazně citrusovými tóny. |
.jpg) Kód: 942 000781 | |
Ručně vyrobený bonbon ochucený zeleným čajem. |  Kód: 157 | |
Velmi dobrá třída assámského černého čaje. Celistvý list vysoké kvality s podílem tipsů. |
 Kód: 9412 043088 | |
Čínská litinová konvice vyrobená ručně dle tradičních postupů. |  Kód: 984 00552A | |
Čajová miska z vietnamského porcelánu, modrý dekor s motivem bambusuy na bílém podkladě. |
|