 |
|
Formosa Lu Gu DONG DING CHIN XIN Superior Oolong 50g |
|
Kód zboží:
| 213 |
|
|
|
|
Formosa Lu Gu DONG DING CHIN XIN Superior Oolong 50g
Vynikající třída slavného tchajwanského oolongu z proslulého pohoří Dong Ding (Dung Ti) vyrobený z kultivaru Chin Xin, zpracovaného tradiční metodou.
Mírněji fermentovaný, vysoce kvalitní list, tradičně svinutý do větších kuliček.
Nálev vynikající, poměrně plné, vyvážené, hladké, lehce květové chuti bez svíravosti, s exoticky kořennou složkou a dlouhou intenzivní dochutí s ušlechtilými lehce kávovitými tóny.
Čaj je v originálním balení 50g.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě cca 85°C (lze vyzkoušet chladnější i teplejší), louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít. Tento čaj je také velmi vhodný pro přípravu způsobem gong fu.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g.
Pohoří Dong Ding v okrese Lu Gu patří mezi jedny z nejstarších oblastí pěstování čaje na Tchajwanu. I přes svou poměrně nižší nadmořskoou polohu (700-800m) znamená jeho název doslova "Zmrzlý vrchol", v dobách raného pěstování čaje místní farmáři nenosili žádnou obuv, při jarní sklizni byl pak obvykle vrcholek pohoří ještě pokryt sněhem.
V současnosti se názvem Dong Ding(Dung Ti) označují čaje i z jiných oblastí, zpracované stejným způsobem jako oolongy pocházející z pohoří Dong Ding. Ten se vyznačuje především vyšší mírou pečení, která čaji dodá hlubší, výraznější kořeněné nebo ovocné tóny, v závislosti na délce procesu. U tohoto čaje byl tento krok proveden dvakrát, po dobu 12 hodin, přičemž čaj musí mezi jednotlivými kroky 3 až 4 dny odpočívat. |
| |
-mi-xiang-superior-black-tea-50g.jpg) Kód: 210 | |
Prvotřídní tchajwanský černý čaj oceněný známkou výběrové kvality. Nálev plné a bohaté, vyvážené, květově aromatické, sladké, zároveň tmavší lehce karamelové chuti, s muskatelovými tóny. |  Kód: 215 | |
Špičková třída tchajwanského oolongu z proslulého pohoří Ali (Ali Shan), oceněná známkou výběrové kvality v místní, významnější výstavní soutěži. Nálev výtečné, poměrně plné, svěže zelinkavé chuti s příjemně nasládlou, lehce krémovou dochutí. |  Kód: 217 | |
Vynikající, prvotřídní tchajwanský vysokohorský černý čaj. Nálev vynikající, plné, vyvážené, tmavší chuti s tóny hořké čokolády a mandlí. |  Kód: 218 | |
Vynikající třída tchajwanského vysokohorského oolongu z kutlivaru Chin Xin. Nálev vynikající, poměrně plné, svěže zelinkavé chuti s příjemně nasládlou balzamickou složkou, lehce krémovou dochutí. |
 Kód: 219 | |
Vynikající třída tchajwanského vysokohorského oolongu z kutlivaru Jin Xuan. Nálev vynikajicí, lehčí, svěže zelinkavé chuti s lehce trávovými tóny a květovým aroma. |  Kód: 222 | |
Vynikající varianta tchajwanského oolongu z jarní sklizně. Nálev vynikající, plné, tmavší, výrazně ovocné chuti s nasládlými květovými tóny a dlouhou dochutí. |
 Kód: 230 | |
Tchajwanská varianta slavného polozeleného čaje, chutí připomínající tchajwanské oolongy Bai Hao. Nálev výtečné, vyvážené, ovocně sladké, příjemně kořeněné, komplexní chuti. | -bai-cha-special-white-tea-50g.jpg) Kód: 231 | |
Tchajwanská čajová specialita, bílý čaj z kultivaru zvaného Hong Yu vyráběný zvláštní metodou. Nálev velmi osobité, plné a vyvážené, nasládle bylinné chuti, s ořechovými tóny a příjemným dozvukem. |
 Kód: 232 | |
Vynikající varianta slavného polozeleného čaje z jarní sklizně. Nálev svěží, vyvážené a plné, zelinkavé chuti s lehce květovými tóny. |  Kód: 237 | |
Kvalitní tchajwanský oolong zeleného typu vhodný pro každodenní popíjení, pojmenovaný podle kultivaru ze kterého se vyrábí. Nálev svěží, květově zelinkavé, příjemné chuti. |
-oolong-30g.jpg) Kód: 238 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev mimořádné, plné, komplexní, vyvážené, zelinkavě květové, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. | |
|