(cz-bio-004).jpg) |
|
| Japan Shizuoka Kikugawa KURASAWA FUKAMUSHICHA (Saemidori)(CZ-BIO-002) |
CZ-BIO-002  |
| |
| Kód zboží:
| 444 |
|
| |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 |
|
|
Japan Shizuoka Kikugawa KURASAWA FUKAMUSHICHA (Saemidori)(CZ-BIO-002)
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje špičkové kvality z oblasti Kurasawa. Silněji propařovaná varianta tzv. Fukamushi při jejímž zpracování se lístky spařují horkou párou po dobu cca 120s (obvykle bývá cca 45s). Listy jsou díky tomu lesklejšího vzhledu a pevněji svinuté do tenounkých jehliček.
Vysoce kvalitní tmavěji zelený list s vyšším podílem lámaného listu díky způsobu zpracování, nasládlé vůně.
Nálev velmi lahodné, plné a hladké, vyvážené, lehce příjemně olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 70 - 80°C, louhovat cca 90-120 sekund, dle chuti, možno znovu zalít.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g. |
| |
.jpg) Kód: 431 | |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 Vynikající třída japonského listového zeleného čaje vysoké kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev vynikající, plné, lahodné, mírně olejnaté chuti s lehkými květovými a trávovými tóny. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 432 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje výběrové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, lehce olejnatá, plná a komplexní chuť s nasládle bylinnými a trávovými tóny, svěží zelinkavé dochuti. | .jpg) Kód: 437 | |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 Vynikající třída zástupce japonského listového zeleného čaje z kultivaru Meiryoku. První jarní sklizeň (Shincha). Nálev vynikající, velice lahodné, příjemně lehce olejnaté, sladké, trávově svěží chuti bez svíravosti. | (cz-bio-002).jpg) Kód: 462 | |
Špičková třída japonského zeleného čaje z oblasti Minami Kyushu v prefektuře Kagoshima. Nálev vynikající, plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé, lehce olejnaté chuti. |
(cz-bio-002).jpg) Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Satsuma v prefektuře Kagoshima. První jarní sklizeň (Shincha) z kultivaru Asanoka. | .jpg) Kód: 467 | |
Japonský zelený čaj vynikající kvality z oblasti Takachiho z kultivaru Yabukita. Nálev plné, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). |
.jpg) Kód: 464 | |
Výtečná třída japonského zeleného čaje z oblasti Numazu. Nálev vynikající, plné, svěže trávově zelinkavé, s mírně oříškovými hořkosladkými tóny. | |
| |