.jpg) |
|
| Japan Kagoshima Kirishima SHINCHA KABUSE (Yabukita) |
| |
| Kód zboží:
| 437 |
|
| |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 |
|
|
Japan Kagoshima Kirishima SHINCHA KABUSE (Yabukita)
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje, Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"), jehož čajovníky se před sklizní na několik dní (cca 1-2týdny) zastiňují, kombinujíce tak vlastnosti Senchy a stíněného Gyokura. První jarní sklizeň (Shincha), sklízená v oblasti pohoří Kirishima, z kultivaru Yabukita.
Krásně lesklý, dlouhý, tmavě zelený, velmi úhledně do jehliček svinutý, celistvý list téměř bez příměsi zlomků, zpracovaný s maximální péčí a pečlivostí. Precizně, i když nikoliv beze zbytku, vytříděný od řapíků.
Nálev výtečné, svěží, velice lahodné, příjemně lehce olejnaté, nasládlé, výrazně trávově vegetální chuti bez svíravosti.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 70 - 80°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít. |
| |
.jpg) Kód: 431 | |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 Vynikající třída japonského listového zeleného čaje vysoké kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev vynikající, plné, lahodné, mírně olejnaté chuti s lehkými květovými a trávovými tóny. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 432 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje výběrové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, lehce olejnatá, plná a komplexní chuť s nasládle bylinnými a trávovými tóny, svěží zelinkavé dochuti. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 444 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje, silněji propařovaná varianta. Nálev velmi lahodné, plné a hladké, vyvážené, lehce příjemně olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. | (cz-bio-002).jpg) Kód: 462 | |
Špičková třída japonského zeleného čaje z oblasti Minami Kyushu v prefektuře Kagoshima. Nálev vynikající, plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé, lehce olejnaté chuti. |
(cz-bio-002).jpg) Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Satsuma v prefektuře Kagoshima. První jarní sklizeň (Shincha) z kultivaru Asanoka. | .jpg) Kód: 467 | |
Japonský zelený čaj vynikající kvality z oblasti Takachiho z kultivaru Yabukita. Nálev plné, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 468 | |
Japonský zelený čaj výborné kvality z oblasti Kirishima, směs kultivaru Asatsuyu a Yabukita. | .jpg) Kód: 464 | |
Výtečná třída japonského zeleného čaje z oblasti Numazu. Nálev vynikající, plné, svěže trávově zelinkavé, s mírně oříškovými hořkosladkými tóny. |
| |