.jpg) |
|
| Japan Kagoshima Satsuma SHINCHA GYOKURO (Yabukita) |
| |
| Kód zboží:
| 431 |
|
| |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 |
|
|
Japan Kagoshima Satsuma SHINCHA GYOKURO (Yabukita)
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje vysoké kvality, sklízená ze stíněných plantáží v oblasti poloostrova Satsuma. Jarní sklizeň (Shincha) z kultivaru Yabukita, zpracovávaná s maximální pečlivostí.
Prvotřídní, do lesklých jehliček svinutý tmavěji zelený list, lehce bezově sladké vůně. Jeho struktura se díky stínění plantáží dosti liší od ostatních japonských zelených čajů. Příměs zlomků čajových lístků, která je u této třídy čaje považována za žádoucí, je způsobena odstraňováním řapíků a žeber z lístků při jejich zpracování a také silnějším propařováním.
Nálev vynikající, plné, lahodné, mírně olejnaté chuti s lehkými květovými a trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 10 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít. |
| |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 432 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje výběrové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, lehce olejnatá, plná a komplexní chuť s nasládle bylinnými a trávovými tóny, svěží zelinkavé dochuti. | .jpg) Kód: 437 | |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 Vynikající třída zástupce japonského listového zeleného čaje z kultivaru Meiryoku. První jarní sklizeň (Shincha). Nálev vynikající, velice lahodné, příjemně lehce olejnaté, sladké, trávově svěží chuti bez svíravosti. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 444 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje, silněji propařovaná varianta. Nálev velmi lahodné, plné a hladké, vyvážené, lehce příjemně olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. | .jpg) Kód: 457 | |
Excelentní třída práškového čaje Matcha, používaného pro přípravu čaje koicha a usucha (tj. tzv. hustého a řídkého čaje) při čajovém obřadu. Vyráběná pečlivým rozemletím nejlepších tříd listového čaje Tencha výhradně z jarní sklizně. |
(cz-bio-002).jpg) Kód: 462 | |
Špičková třída japonského zeleného čaje z oblasti Minami Kyushu v prefektuře Kagoshima. Nálev vynikající, plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé, lehce olejnaté chuti. | (cz-bio-002).jpg) Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Satsuma v prefektuře Kagoshima. První jarní sklizeň (Shincha) z kultivaru Asanoka. |
.jpg) Kód: 467 | |
Japonský zelený čaj vynikající kvality z oblasti Takachiho z kultivaru Yabukita. Nálev plné, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). | .jpg) Kód: 464 | |
Výtečná třída japonského zeleného čaje z oblasti Numazu. Nálev vynikající, plné, svěže trávově zelinkavé, s mírně oříškovými hořkosladkými tóny. |
| |