.jpg) |
|
| Japan Miyazaki Satsuma PREMIUM BANCHA (Yabukita) |
| |
| Kód zboží:
| 321 |
|
| |
|
|
Japan Miyazaki Satsuma PREMIUM BANCHA (Yabukita)
Výtečný, přitom základní a poměrně běžný japonský zelený čaj vyráběný z pozdějších sklizní v jednotlivých sezonách, obvykle po sklizni listů pro výrobu čaje Sencha, produkovaný z větších lístků na nižších větvičkách čajového keře.
Poměrně stejnoměrně svinutý, tmavěji zelený list včetně zlomků a řapíků.
Žlutozelený nálev výtečné, velmi svěží, nasládlé, trávové, lehce bylinné chuti, příjemné vůně.
Tipy na přípravu: 1) cca 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat 40 - 70 sekund, či déle dle chuti.
2) do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 80°C, louhovat 90 - 120 sekund, možno znovu zalít. |
| |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 322 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Pražený zelený řapíkový čaj, tradičně podávaný k jídlu. |  Kód: 323 | |
Japonský zelený čaj míchaný s praženou rýží, tradiční japonská čajová receptura. | .jpg) Kód: 324 | |
Japonská specialita vzniklá pražením zeleného čaje Bancha či Sencha. | .jpg) Kód: 325 | |
Velmi dobrá základní kvalitativní třída japonského čaje Sencha. Nálev lehce květově nasládlé, mírně svíravé, silně trávové, velmi svěží chuti. |
.jpg) Kód: 327 | |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění prosinec 2025 Velmi dobrá střední třída čaje Sencha. Nálev výborné, lehce květově nasládlé, mírně svíravé, výrazně trávové, svěží chuti. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 330 | |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 Proslavený japonský řapíkový čaj výborné kvality stojící svou chutí mezi dobrými třídami čajů Sencha a Bancha. |
.jpg) Kód: 332 | |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli prosince 2025 Výběrová třída tzv. řapíkového čaje, vyrobeného z řapíků při třídění čajů Sencha a Gyokuro. Nálev výborné a plné, vyvážené, zelinkavě násladlé chuti. |  Kód: 334 | |
Výborný, přitom základní a poměrně běžný japonský zelený čaj vyráběný z pozdějších sklizní v jednotlivých sezonách. |
(cz-bio-002).jpg) Kód: 336 | |
Výborná, výběrová třída tradičního japonského zeleného čaje. Nálev svěží, plné, vyvážené, lehce olejnaté, trávově zelinkavé chuti s příjemně lehce svíravým dozvukem. | .jpg) Kód: 456 | |
Japonská čajová specialita, zelený čaj ovoněný listy sakury. |
.jpg) Kód: 439 | |
Velmi kvalitní třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Kakegawa, se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny (GABA, 4-aminobutanová kyselina). | |
| |