.jpg) |
|
China Sichuan MENG DING HUANG XIAO CHA (YELLOW TEA) |
|
Kód zboží:
| 315 |
|
|
|
|
China Sichuan MENG DING HUANG XIAO CHA (YELLOW TEA)
Výtečná varianta žlutého čaje dle zpracování z oblasti hory Meng Ding ("Mlžný vrchol"), proslulé třemi výjimečnostmi - déšť, mlha a mračna. Čaje z této oblasti jsou považovány za nejlepší z provincie Sichuan.
Celistvý, středně dlouhý list - tips se dvěma lístky, lehce nasládlé, bylinné vůně.
Žlutozelený nálev, výtečné, vyvážené, plné, poměrně hladké, bylině zelinkavé chuti s patrnými květovými tóny a lehkou stopou ořechů. Svébytný čaj, výjimečné chuti.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 7 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 75 - 80°C, louhovat cca 2 minuty, možno znovu zalít.
Sklizené lístky prochází během výroby postupem zvaným Meng Huan - listy jsou po krátkém zavadnutí a lehkém tvarování na čas zakryty vlhkou látkou, dobře utěsněnou, poté opět rozprostřeny a následně poprvé sušeny horkým vzduchem. Krok se pak opakuje ještě jednou a listy se dosuší při vyšší teplotě, díky čemuž při sušení probíhá určitý druh fermentace a lístky získávají typickou žlutavou barvu.
Jedná se o nižší třídu nejslavnějšího místního žlutého čaje Huang Ya (Yellow Bud), který je vyráběn výhradně z tipsů z první jarní sklizně. Huang Xiao Cha pochází z pozdější sklizně a na výrobu jsou použity dlaší dva lístky s tipsem. |
| |
 Kód: 302 | |
Výtečná vyšší střední třída proslaveného zeleného čaje.Nálev trávově nasládlé, mírně nevyvážené, říznější hořkosladké, lehce oříškové chuti. |  Kód: 304 | |
Výtečná třída proslulého zeleného čaje, pojmenovaná dle jednoho z nejslavnějších čajových míst, Lvího vrcholu (Shifeng), v oblasti Západního jezera - Xi Hu. |  Kód: 309 | |
Výborná střední třída slavného čínského zeleného čaje, nálev výtečné, charakteristické chuti,trávově sladké chuti s příjemně nahořklým ořechovým aroma. |  Kód: 357 | |
Čínský zelený čaj zpracovávaný japonskou metodou. List stejnoměrně svinutý do tmavě zelených, lesklých, plochých jehliček. |
 Kód: 361 | |
Vynikající čínský zelený čaj z rané jarní sklizně. List špičkové kvality s velmi vysokým podílem tipsů. Nálev vynikající ovocné chuti s tóny malin a hroznového vína. | -special-grade.jpg) Kód: 372 | |
Jeden z nejslavnějších čajů "mraku a mlhy" z provincie Sichuan, pěstovaný na hoře Meng-ting. Čaje z této oblasti jsou považovány za nejlepší z provincie Sichuan a místní Yun Wu je obzvlášť ceněn pro svůj dlouhý sladký aftertaste. |
-special-green-tea.jpg) Kód: 376 | |
Špičková třída čínského zeleného čaje "mraku a mlhy" (Yun Wu) z brzké jarní sklizně. Nálev plné a hladké, dobře vyvážené, bohaté, květově kořeněné, mírně tipsové, příjemně natrpklé chuti s lehkými ovocnými tóny. |  Kód: 384 | |
Výtečný zelený čaj z provincie Sichuan. Středně dlouhý až delší list vysoké kvality s podílem krásných bílých tipsů. |
|