.jpg) |
|
Japan Kagoshima TANEGASHIMA ISLAND SHINCHA (Shouju) |
|
Kód zboží:
| 445 |
|
|
|
|
Japan Kagoshima TANEGASHIMA ISLAND SHINCHA (Shouju)
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima v prefektuře Kagoshima, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. První jarní sklizeň (Shincha), z místního kukltivaru Shouju.
Krásně lesklý, delší, tmavěji zelený list svinutý do silnějších jehliček, svěží nasládle trávové vůně. Poměrně vytříděný od zlomků čajových lístků.
Nálev vynikající, lahodné, plné a vyvážené, hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít.
Díky jižní poloze ostrova začíná jarní sklizeň dříve než v jiných oblastech Japonska a zdejší Shincha je tak obvykle vůbec první jarní čaj na trhu.
Kultivar Shouju je pěstován pouze na ostrově Tanegashima.
POZNÁMKA: Omlouváme se, vzhledem k omezené skladové zásobě nelze u tohoto čaje vydat vzorek zdarma. |
| |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 430 | |
Výborná třída japonského listového zeleného čaje, směs kultivarů z oblasti pohoří Kirishima. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 431 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev delikátní, plné, vynikající, velice lahodné, vyvážené komplexní chuti. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 432 | |
Mimořádná třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 436 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená v oblasti pohoří Kirishima, z kultivaru Kanayamidori. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Asatsuyu. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 444 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Vrcholná třída tradičního japonského zeleného čaje, silněji propařovaného při sušení. Listy jsou díky tomu lesklejšího vzhledu a pevněji svinuté do tenounkých jehliček. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 448 | |
Vrcholná třída japonského zeleného čaje, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Středně dlouhý, volněji svinutý list špičkové kvality, svěže ovocné vůně. Nálev vynikající, velmi svěží, plné, květově nasládlé, komplexní chuti se sladkou dochutí. |
.jpg) Kód: 451 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova z první jarní sklizně. Nálev plné a hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem. U tohoto čaje není možné vydat vzorek zdarma! | (cz-bio-004).jpg) Kód: 434 | |
Výtečný zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev výtečné, plné a poměrně vyvážené chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 438 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Tenryu v prefektuře Shizuoka. | |
|