|
|
Japan Kagoshima TANEGASHIMA ISLAND SHINCHA (Shouju) |
|
Kód zboží:
| 445 |
|
|
|
|
Japan Kagoshima TANEGASHIMA ISLAND SHINCHA (Shouju)
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima v prefektuře Kagoshima, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. První jarní sklizeň (Shincha), z místního kultivaru Shouju.
Krásně lesklý, delší, tmavěji zelený list svinutý do tenčích jehliček, svěží nasládle trávové vůně. Poměrně vytříděný od zlomků čajových lístků.
Nálev vynikající, lahodné, plné a vyvážené, hladké, lehce olejnaté, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít.
POZNÁMKA: Omlouváme se, vzhledem k omezené skladové zásobě nelze u tohoto čaje vydat vzorek zdarma.
Díky jižní poloze ostrova začíná jarní sklizeň dříve než v jiných oblastech Japonska a zdejší Shincha je tak obvykle vůbec první jarní čaj na trhu.
Kultivar Shouju je pěstován pouze na ostrově Tanegashima. |
| |
Kód: 431 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev delikátní, plné, vynikající, velice lahodné, vyvážené komplexní chuti. | Kód: 432 | |
Mimořádná třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa. | Kód: 436 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená v oblasti pohoří Kirishima. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Yabukita. | Kód: 445 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima. Vůbec první jarní slkizeň, která se na trh dostává s předstihem díky jižní poloze ostrova. |
Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj mimořádné kvality z oblasti Gokase z kultivaru Fushun. Nálev vynikající, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). | Kód: 448 | |
Vysoce kval třída japonského zeleného čaje, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Nálev svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). |
Kód: 449 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Gokase, z kultivaru Yabukita. Tradičně zpracováván čínskou metodou - sušení horkým vzduchem. | Kód: 451 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima z exkluzivní první jarní sklizně. Nálev plné a hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem. |
Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Ei v prefektuře Kagoshima. Nálev vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. | Kód: 466 | |
Japonský zelený čaj vynikající kvality z oblasti Sagara z kultivaru Saeakari. Nálev vynikající, květově nasládlé, lehce zelinkavé charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). |
Kód: 461 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Hioki v prefektuře Kagoshima. Nálev plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé chuti s jemně kořennými tóny v dozvuku. | Kód: 464 | |
Výtečná třída japonského zeleného čaje z oblasti Numazu. Nálev výtečné, plné, lehce olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. |
|