|
|
Japan Kagoshima Thiran FUKAMUSHICHA (Yutakamidori)(CZ-BIO-004) |
CZ-BIO-004 |
|
Kód zboží:
| 438 |
|
|
|
|
Japan Kagoshima Thiran FUKAMUSHICHA (Yutakamidori)(CZ-BIO-004)
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Thiran v prefektuře Kagoshima, z kutivaru Yutakamidori. Silněji propařovaná varianta tzv. Fukamushi při jejímž zpracování se lístky spařují horkou párou po dobu cca 120s (obvykle bývá cca 45s). Listy jsou díky tomu lesklejšího vzhledu a pevněji svinuté do tenounkých jehliček.
Vysoce kvalitní, tmavěji zelený, celistvý list s vyšším podílem na drobno lámaných lístků vlivem zpracování, svěží ovocné, až lehce bezové vůně.
Nálev velmi lahodné, plné a hladké, vyvážené, lehce příjemně olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti s lehce ovocnými tóny.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 70 - 80°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít.
Metdoa silnějšího propařování při prvotním sušení čajových lístků pomáhá zvýraznit chuť a takto zpracované čaje bývají plnějšího chyrakteru.
Vzhledem k velmi vysokému podílu lámaného listí se doporučuje příprava do konviček s velmi jemným sítkem. |
| |
Kód: 334 | |
Výběrová třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti Hon Yama. Nálev poměrně plné, jen mírně svíravé, výrazně trávové, vegetální chuti. | Kód: 432 | |
Mimořádná třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa. | Kód: 444 | |
Jedinečná třída tradičního japonského zeleného čaje z ceněné lokality Wazuka v proslulé oblasti Uji. Nálev lahodné, lehce květově nasládlé, výrazně trávové, svěží, harmonické chuti s pro japonské zelené čaje charakteristickým aroma moře a lesa. | Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj mimořádné kvality z oblasti Gokase z kultivaru Fushun. Nálev vynikající, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). |
Kód: 448 | |
Vysoce kval třída japonského zeleného čaje, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Nálev svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). | Kód: 449 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti pohoří Kirishima, z kultivaru Yabukita. Tradičně zpracováván čínskou metodou - sušení horkým vzduchem. |
Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Ei v prefektuře Kagoshima. Nálev vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. | Kód: 465 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Hioki, z kultivaru Benifuki. Nálev výborné, plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti s lehce sladkými tóny jehličí. |
Kód: 434 | |
Vynikající zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev výtečné, plné a vyvážené chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny. | Kód: 446 | |
Japonský zelený čaj vysoké kvality z oblasti Gokase z kultivaru Yabukita. Nálev plné, svěže zelinkavé, trávové, v dochuti lehce svíravé ořechové chuti. |
Kód: 464 | |
Výtečná třída japonského zeleného čaje z oblasti Numazu. Nálev výtečné, plné, lehce olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. | |
|