|
|
Japan Kagoshima Hioki SHINCHA (Yutakamidori)(CZ-BIO-004) |
CZ-BIO-004 |
|
Kód zboží:
| 461 |
|
|
|
|
Japan Kagoshima Hioki SHINCHA (Yutakamidori)(CZ-BIO-004)
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Hioki v prefektuře Kagoshima. První jarní sklizeň (Shincha) z kultivaru Yutakamidori.
Vysoce kvalitní, delší a robustnější, tmavě zelený list pevně svinutý do tenkých lesklých jehliček. Poměrně vytříděný s podílem lámaného listu, lehce oříškově nasládlé vůně.
Nálev velmi lahodné, plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé chuti s jemně kořennými tóny v dozvuku.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 70 - 80°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g.
Kultivar Yutakamidori byl vyšlechtěn v roce 1949 z kultivaru Asatsuyu a v roce 1966 byl registrován v prefektuře Kagoshima, ve které zaujímá 30% všeho pěstovaného čaje. Ačkoliv nikdy neprošel oficiální registrací, je dnes po kultivaru Yabukita, druhým nejrozšířenějším kultivarem v Japonsku, oblíbený pro vyváženou hořkosladkou chuť. |
| |
Kód: 328 | |
Výtečná třída čaje Gyokuro, lahodné, plné, bohaté, svěže trávové chuti. | Kód: 329 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. | Kód: 431 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev delikátní, plné, vynikající, velice lahodné, vyvážené komplexní chuti. | Kód: 432 | |
Mimořádná třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa. |
Kód: 436 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená v oblasti pohoří Kirishima. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Yabukita. | Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj mimořádné kvality z oblasti Gokase z kultivaru Fushun. Nálev vynikající, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). |
Kód: 449 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Gokase, z kultivaru Yabukita. Tradičně zpracováván čínskou metodou - sušení horkým vzduchem. | Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Ei v prefektuře Kagoshima. Nálev vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. |
Kód: 434 | |
Vynikající zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev výtečné, plné a poměrně vyvážené chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny. | Kód: 438 | |
Výtečná třída tradičního, silněji propařovaného japonského zeleného čaje. Nálev velmi lahodné, plné a hladké, vyvážené, lehce příjemně olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. |
Kód: 446 | |
Japonský zelený čaj vysoké kvality z oblasti Gokase z kultivaru Yabukita. Nálev plné, svěže zelinkavé, trávové, v dochuti lehce svíravé ořechové chuti. | Kód: 464 | |
Výtečná třída japonského zeleného čaje z oblasti Numazu. Nálev výtečné, plné, lehce olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. |
|