(cz-bio-004).jpg) |
|
Japan Kagoshima Kirishima SHINCHA (Kanayamidori)(CZ-BIO-004) |
CZ-BIO-004  |
|
Kód zboží:
| 436 |
|
|
|
|
Japan Kagoshima Kirishima SHINCHA (Kanayamidori)(CZ-BIO-004)
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje, sklízená v oblasti pohoří Kirishima v prefektuře Kagoshima, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. První jarní sklizeň (Shincha), z kultivaru Kanayamidori.
Krásně lesklý, drobnější, tmavěji zelený list svinutý do jehliček, svěží trávové a nasládle kořeněné vůně. Příměs zlomků čajových lístků, která je u této třídy čaje považována za žádoucí, je způsobena odstraňováním řapíků a žeber z lístků.
Nálev vynikající, velice lahodné, plné a vyvážené, hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle bylinnými a svěže trávovými tóny, dlouhým vegetálním aftertastem.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít.
Kultivar Asatsuyu patří mezi starší kultivary, zaregistrován byl již v roce 1953 jako druhý v pořadí. V Japonsku je též znám jako tzv. "přírodní Gyokuro". Kultivar není mezi pěstiteli příliš rozšířen kvůli vyšší citlivosti na mráz. |
| |
 Kód: 331 | |
Jemný prášek vzniklý rozemletím nejlepších tříd listového čaje Tencha produkovaného stejně jako čaj Gyokuro, používaný pro přípravu čaje usucha (tj. tzv. řídkého čaje) při čajovém obřadu. U tohoto čaje není možné vydat vzorek | (cz-bio-004).jpg) Kód: 335 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje. Tmavěji zelený, lesklý drobný list s podílem lámaného listu nasládlé, lehce ovocné vůně. | .jpg) Kód: 430 | |
Výborná třída japonského listového zeleného čaje, směs kultivarů z oblasti pohoří Kirishima. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 431 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev delikátní, plné, vynikající, velice lahodné, vyvážené komplexní chuti. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 432 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 433 | |
Velmi dobrá třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 437 | |
Špičková třída zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj" z kukltivaru Yabukita. První jarní sklizeň (Shincha), sklízená v oblasti Tenryu. | .jpg) Kód: 442 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje. Delší, do jehliček svinutý, celistvý list vynikající kvality. Nálev velice lahodné, plné a komplexní, trávově svěží chuti bez svíravosti, lehce kořeněné dochuti. |
.jpg) Kód: 443 | |
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje z první jarní sklizně z oblasti Koyu v prefektuře Miyazaki. | .jpg) Kód: 445 | |
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Chiran v prefektuře Kagoshima. Nálev hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny.U tohoto čaje není možné vydat vzorek zdarma! |
.jpg) Kód: 451 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova z první jarní sklizně. Nálev plné a hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem. U tohoto čaje není možné vydat vzorek zdarma! | (cz-bio-004).jpg) Kód: 339 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Silněji propařovaná varianta tzv. Fukamushi. Nálev svěže zelihkavé, vyvážené, komplexní chuti s nasládle květovými a trávovými tóny. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 434 | |
Výtečný zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev výtečné, plné a poměrně vyvážené chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny. | .jpg) Kód: 438 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Tenryu v prefektuře Shizuoka. |
|