-superior-oolong-50g.jpg) |
|
Formosa Nantou WUYI MI XIANG (HONEY) Superior Oolong 50g |
|
Kód zboží:
| 209 |
|
|
|
|
Formosa Nantou WUYI MI XIANG (HONEY) Superior Oolong 50g
Prvotřídní tchajwanský oolong vyrobený z čajovníku původem z pohoří Wuyi v provincii Fujian, pěstovaného na Tchajwanu. Název kutlivaru není historicky znám, a proto se pro něj místně používá označení Wuyi. Pro svoji výraznou medovou vůni a chuť je pojmenován Mi Xiang - Medová Vůně.
Stejnoměrně svinutý, středně fermentovaný, světle hnědý, místy tmavě zelený list vysoké kvality svinutý do poměrně pravidelných kuliček, lehce karamelové vůně.
Nálev vynikající, komplexní, dobře vyvážené, plné, výrazně medové, lehce ovocně nasládlé chuti s dlouhou dochutí.
Jedná se o zcela svébytný čaj mimořádné chuti.
Čaj je v originálním balení 50g.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě cca 85°C, louhovat 2-3 minuty, možno znovu (minimálně 3x) zalít. Tento čaj je obzvláště vhodný pro přípravu khong fu.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g. |
| |
 Kód: 212 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev svěže zelinkavé, vyvážené, květově nasládlé, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. |  Kód: 215 | |
Špičková třída tchajwanského oolongu z proslulého pohoří Ali (Ali Shan), oceněná známkou výběrové kvality v místní, významnější výstavní soutěži. Nálev výtečné, poměrně plné, svěže zelinkavé chuti s příjemně nasládlou, lehce krémovou dochutí. |  Kód: 220 | |
Kvalitní tchajwanský oolong tmavého typu z jarní sklizně, se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny (GABA, 4-aminobutanová kyselina) díky zvláštnímu výrobnímu postupu bez přítomnosti vzduchu. |  Kód: 221 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z proslulého pohoří Ali (Ali Shan), z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev vynikající, poměrně plné, hladké, svěže zelinkavé, sladké chuti s lehce krémovými tóny. |
 Kód: 233 | |
Výtečná varianta slavného polozeleného čaje z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev svěží, zelinkavě květové, nasládlé chuti bez výraznějšího sklonu k trpknutí. |  Kód: 235 | |
Vynikající tchajwanský oolong světlejšího typu z jarní sklizně, z kultivaru Jin Xuan. Lehce až mírně fermentovaný, mírně pečený, do drobnějších kuliček svinutý list. |
 Kód: 237 | |
Kvalitní tchajwanský oolong zeleného typu vhodný pro každodenní popíjení, pojmenovaný podle kultivaru ze kterého se vyrábí. Nálev svěží, květově zelinkavé, příjemné chuti. |  Kód: 480 | |
Špičkový tchajwanský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně v pohoří Mei (Mei Shan). Nálev vynikající, plné, velmi hladké, vyvážené, zelinkavé, nasládlé, jemně květové chuti s dlouhou dochutí. |
|