|
|
Formosa Nantou WUYI MI XIANG (HONEY) Superior Oolong 50g |
|
Kód zboží:
| 209 |
|
|
|
|
Formosa Nantou WUYI MI XIANG (HONEY) Superior Oolong 50g
Prvotřídní tchajwanský oolong vyrobený z čajovníku původem z pohoří Wuyi v provincii Fujian, pěstovaného na Tchajwanu. Název kutlivaru není historicky znám, a proto se pro něj místně používá označení Wuyi. Pro svoji výraznou medovou vůni a chuť je pojmenován Mi Xiang - Medová Vůně.
Stejnoměrně svinutý, středně fermentovaný, světle hnědý, místy tmavě zelený list vysoké kvality svinutý do poměrně pravidelných kuliček, lehce karamelové vůně.
Nálev vynikající, komplexní, dobře vyvážené, plné, výrazně medové, lehce ovocně nasládlé chuti s dlouhou dochutí.
Jedná se o zcela svébytný čaj mimořádné chuti.
Čaj je v originálním balení 50g.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě cca 85°C, louhovat 2-3 minuty, možno znovu (minimálně 3x) zalít. Tento čaj je obzvláště vhodný pro přípravu gong fu.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g. |
| |
Kód: 212 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev svěže zelinkavé, vyvážené, květově nasládlé, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. | Kód: 213 | |
Vynikající třída slavného tchajwanského oolongu z pohoří Dong Ding. Nálev vynikající, poměrně plné, vyvážené, hladké, nasládlé svěží chuti s kořeněnými tóny a dlouhou dochutí. | Kód: 221 | |
Prvotřídní tchajwanský vysokohorský polozelený čaj z pohoří Lin Si (Shan Lin Xi), z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev vynikající, plné, vyvážené, lehce krémové, mírně tmavší, ořechově kořenné chuti s balzamickými tóny. | Kód: 230 | |
Tchajwanská varianta slavného polozeleného čaje, chutí připomínající tchajwanské oolongy Bai Hao. Nálev výtečné, vyvážené, ovocně sladké, příjemně kořeněné, komplexní chuti. |
Kód: 235 | |
Vynikající tchajwanský oolong světlejšího typu z jarní sklizně, z kultivaru Jin Xuan. Lehce až mírně fermentovaný, mírně pečený, do drobnějších kuliček svinutý list. | |
|