.jpg) |
|
Japan BANCHA (CZ-BIO-004) |
CZ-BIO-004  |
|
Kód zboží:
| 320 |
|
|
|
|
Japan BANCHA (CZ-BIO-004)
Základní japonský zelený čaj z méně ceněných sklizní, produkovaný z větších lístků na nižších větvičkách čajového keře. Ne zcela stejnoměrně svinutý, větší, světle zelený až žlutozelený list. Žlutozelený nálev nasládlé, trávové, lehce svíravé, svěží chuti, příjemné vůně.
Tipy na přípravu: 1) cca 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l vroucí vody, louhovat 40 - 70 sekund.
2) do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 80°C, louhovat 90 - 120 sekund, možno znovu zalít. |
| |
 Kód: 321 | |
Základní třída japonského zeleného čaje, pro nízký obsah teinu vhodná k běžnému celodennímu popíjení. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 322 | |
Pražený zelený čaj tradičně podávaný k jídlu. |  Kód: 323 | |
Japonský zelený čaj míchaný s praženou rýží, tradiční japonská čajová receptura. | .jpg) Kód: 324 | |
Japonská specialita vzniklá pražením zeleného čaje Bancha či Sencha. |
.jpg) Kód: 325 | |
Velmi dobrá základní kvalitativní třída japonského čaje Sencha. Nálev lehce květově nasládlé, mírně svíravé, silně trávové, velmi svěží chuti. |  Kód: 327 | |
Výborná střední třída čaje Sencha. Nálev výtečné, lehce květově nasládlé, mírně svíravé, výrazně trávové, svěží chuti. |
.jpg) Kód: 329 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. | .jpg) Kód: 330 | |
Proslavený japonský řapíkový čaj velmi dobré kvality stojící svou chutí mezi dobrými třídami čajů Sencha a Bancha. |
.jpg) Kód: 332 | |
Výběrová třída tzv. řapíkového čaje, vyrobeného z řapíků při třídění čajů Sencha a Gyokuro. Nálev výborné a plné, vyvážené, zelinkavě násladlé chuti. | .jpg) Kód: 335 | |
Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje. Tmavěji zelený, lesklý drobný list s podílem lámaného listu nasládlé, lehce ovocné vůně. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 336 | |
Japonský zelený čaj míchaný s praženou rýží, tradiční japonská čajová receptura. | .jpg) Kód: 337 | |
Vynikající výběrová třída japonského zeleného čaje z oblasti Kobayashi. výtečné, poměrně plné, vyvážené, svěže nasládlé, výrazně trávové, jen napatrně svíravé chuti. Výjimečná kvalita srovnatelná s nižšími třídami čaje Sencha. |
-(cz-bio-004).jpg) Kód: 338 | |
Vyběrový, mimořádně kvalitní zelený japonský čaj (Sencha a Bancha) s praženou rýží. Nálev velmi svěží, trávově zelinkavé, nasládlé, jen nepatrně svíravé chuti s příchutí pražené rýže. | |
|