Japan Kagoshima Kirishima GURICHA (Asatsuyu/Yabukita)(CZ-BIO-004)
Japonský zelený čaj výborné kvality z oblasti Kirishima, směs kultivaru Asatsuyu a Yabukita. Tradičně zpracováván japonskou metodou propařování horkou párou, neprochází však následným svinováním, díky čemuž mají listy volně zakroucený tvar bez lesklého porvrchu.
Celistvý, vysoce kvalitní, pevněji svinutý, přirozeně zkroucený list včetně zlomků a řapíků, lehce nasládlé vůně.
Nálev výborné, poměrně plné, mírně usedlejší, lehce zelinkavé charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy), aroma japonských zelených čajů je u tohoto čaje potlačeno.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 75°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít. |