|
Japan Kagoshima Kirishima GYOKURO (Okumidori)(CZ-BIO-004)
Výtečná třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží v pohoří Kirishima, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí z kultivaru Okumidori.
Poměrně úhledný, světleji zelený, do jehliček svinutý list, svěží lehce trávové vůně. Ne zcela vytříděný s patrným podílem zlomků, která je u této třídy čaje považována za žádoucí, je způsobena odstraňováním řapíků a žeber z lístků při jejich zpracování a také silnějším propařováním.
Nálev výtečné, lahodné, plné, trávově zelinkavé chutii s nasládlou stopou po jehličí.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít. |
| |
.jpg) Kód: 329 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 430 | |
Výborná třída japonského listového zeleného čaje, směs kultivarů z oblasti pohoří Kirishima. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 431 | |
Vrcholná třída japonského listového zeleného čaje mimořádné kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev delikátní, plné, vynikající, velice lahodné, vyvážené komplexní chuti. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 432 | |
Mimořádná třída japonského listového zeleného čaje špičkové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, silně olejnatá, plná a komplexní chuť s lehkými květovými a trávovými tóny a silným aroma moře a lesa. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 436 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená v oblasti pohoří Kirishima, z kultivaru Kanayamidori. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Asatsuyu. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 443 | |
Japonská čajová rarita, polozelený čaj výtečné kvality a zajímavé chuti. Nálev tmavšího charakteru, plné, poměrně vyvážené, lehce ovocně aromatické, přiíjemné hořkosladké ořechové chuti. |
.jpg) Kód: 445 | |
Vynikající třída tradičního japonského zeleného čaje Sencha z oblasti Chiran v prefektuře Kagoshima. Nálev hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny.U tohoto čaje není možné vydat vzorek zdarma! | .jpg) Kód: 451 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova z první jarní sklizně. Nálev plné a hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem. U tohoto čaje není možné vydat vzorek zdarma! |
.jpg) Kód: 457 | |
Excelentní třída práškového čaje Matcha, používaného pro přípravu čaje koicha a usucha (tj. tzv. hustého a řídkého čaje) při čajovém obřadu. Vyráběná pečlivým rozemletím nejlepších tříd listového čaje Tencha výhradně z jarní sklizně. | (cz-bio-004).jpg) Kód: 462 | |
Špičková třída japonského zeleného čaje z oblasti Hioki v prefektuře Kagoshima. Nálev svěže trávově zelinkavé, lehce kořenné chuti s oříškovými tóny. |
(cz-bio-004).jpg) Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Ei v prefektuře Kagoshima. Nálev vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. | -(cz-bio-004).jpg) Kód: 339 | |
Velmi dobrá základní kvalitativní třída tradičního japonského zeleného čaje. Nálev poměrně plné, mírně tmavší, svěží, bylinné, trávově nasládlé, jen mírně svíravé chuti. |
|