 |
|
Formosa Pinglin WEN SHAN PAO CHUNG "Finest Grade" Award Oolong |
|
Kód zboží:
| 225 |
|
|
|
|
Formosa Pinglin WEN SHAN PAO CHUNG "Finest Grade" Award Oolong
Špičková třída tchajwanského oolongu z proslulé oblasti Wen Shan, oceněná známkou výběrové kvality - "Finest grade" v místní, významnější výstavní soutěži, pořádáné každoročně organizací "Pinglin District Farmer's Associtaion".
Velmi zlehka fermentovaný, dlouhý, vytříděný, úhledný, jen volně zakroucený zelený list, výrazně nasládlé balzamické vůně.
Nálev jedinečné a vynikající, svěží, přitom plné, skvěle vyvážené, zelinkavé chuti s lehce květovými tóny bez výraznějšího sklonu k trpknutí.
Čaj rozvažujeme z originálního balení 2x150g.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 85°C (lze vyzkoušet chladnější i teplejší), louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít. Tento čaj je také velmi vhodný pro přípravu způsobem gong fu.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g.
Vynikající varianta slavného polozeleného čaje z jarní sklizně. Název je odvozen od způsobu výroby čaje, kdy se listy během sušení balily do papíru - Pao Chung znamená v doslovném překladu "zabalený druh". Jedná se o nejméně fermentovaný oolong, charakterem blízký zeleným čajům s plnější hladší chutí. |
| |
 Kód: 212 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev svěže zelinkavé, vyvážené, květově nasládlé, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. |  Kód: 213 | |
Vynikající třída slavného tchajwanského oolongu z pohoří Dong Ding. Nálev vynikající, poměrně plné, vyvážené, hladké, nasládlé svěží chuti s kořeněnými tóny a dlouhou dochutí. |  Kód: 215 | |
Špičková třída tchajwanského oolongu z proslulého pohoří Ali (Ali Shan), oceněná známkou výběrové kvality v místní, významnější výstavní soutěži. Nálev výtečné, poměrně plné, svěže zelinkavé chuti s příjemně nasládlou, lehce krémovou dochutí. |  Kód: 221 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z proslulého pohoří Ali (Ali Shan), z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev vynikající, poměrně plné, hladké, svěže zelinkavé, sladké chuti s lehce krémovými tóny. |
 Kód: 223 | |
Špičková třída tchajwanského vysokohorského oolongu z kutlivaru Chin Xin, oceněná známkou výběrové kvality. Nálev vynikající a osobité, plné a bohaté, svěží, květově sladké, lehce kořeněnné chuti, s výtečným sladce balzamickým dozvukem. |  Kód: 235 | |
Vynikající tchajwanský oolong světlejšího typu z jarní sklizně, z kultivaru Jin Xuan. Lehce až mírně fermentovaný, mírně pečený, do drobnějších kuliček svinutý list. |
 Kód: 237 | |
Kvalitní tchajwanský oolong zeleného typu vhodný pro každodenní popíjení, pojmenovaný podle kultivaru ze kterého se vyrábí. Nálev svěží, květově zelinkavé, příjemné chuti. | -oolong-30g.jpg) Kód: 238 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong zeleného typu z pozdní tzv. zimní sklizně. Nálev mimořádné, plné, komplexní, vyvážené, zelinkavě květové, jemně kořeněné, balzamické chuti s výborným aftertastem. |
|