 |
|
Formosa Lu Gu DONG DING CHIN XIN Oolong |
|
Kód zboží:
| 225 |
|
|
|
|
Formosa Lu Gu DONG DING CHIN XIN Oolong
Vynikající varianta slavného tchajwanského oolongu z pozdní jarní sklizně z oblasti pohoří Dong Ding (Dung Ti), vyrobená z kultivaru Chin Xin.
Mírněji (10-15%) fermentovaný, drobný, vysoce kvalitní list, tips se dvěma až třemi lístky, svinutý do menších kuliček.
Nálev vynikající, dosti plné, vyvážené a komplexní, velmi hladké, lehce květové chuti bez svíravosti, s exoticky kořeněnou složkou a dlouhou intenzivní dochutí s ušlechtilými lehce kávovitými tóny.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 85°C (lze vyzkoušet chladnější i teplejší), louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít. Tento čaj je také velmi vhodný pro přípravu způsobem khong fu. |
| |
 Kód: 213 | |
Výtečná třída proslulého tchajwanského oolongu. Mírně až středně fermentovaný, vysoce kvalitní list svinutý do větších kuliček. Nálev nasládlé svěží chuti s kořeněnými tóny a dlouhou dochutí. |  Kód: 218 | |
Výtečná třída tchajwanského polofermentovaného čaje, list špičkové kvality sladké kořeněné vůně. |  Kód: 219 | |
Špičkový tchajwanský vysokohorský oolong světlejšího typu z jarní sklizně v pohoří Lin Si (Shan Lin Xi). Lehce fermentovaný, do drobnějších kuliček svinutý list, vynikající kvality. Nálev exoticky ovocně sladké, jen lehce pečeně kořeněné chuti. |  Kód: 223 | |
Vynikající třída proslulého tchajwanského oolongu. Kvalitní list, tips se dvěma až třemi lístky, svinutý do větších kuliček, sladce kořeněné vůně. Nálev vocně nasládlé chuti s výbornou exoticky kořeněnou složkou. |
 Kód: 230 | |
Tchajwanská varianta slavného polozeleného čaje, chutí připomínající tchajwanské oolongy Bai Hao. Nálev výtečné, vyvážené, ovocně sladké, příjemně kořeněné, komplexní chuti. |  Kód: 207 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Vynikající třída tchajwanského vysokohorského oolongu ze slavného pohoří Ali (Ali Shan). Nálev vynikající, výrazně ýrazně zelinkavé chuti s lehce květovou dochutí. |
|