 |
|
Formosa Bamboo Mt. JIN XUAN GUI FEI Competition 3rd Grade Award Oolong 30g |
|
Kód zboží:
| 224 |
|
|
|
|
Formosa Bamboo Mt. JIN XUAN GUI FEI Competition 3rd Grade Award Oolong 30g
Výtečná třída tchajwanského oolongu z letní sklizně z kultivaru Jin Xuan, oceněná známkou kvality v jedné z menších soutěží zaměřenou výhradně na čaj Gui Fei.
Středně fermentovaný, kvalitní list lehce nasládle vůně, svinutý do pravidelných kuliček. Nálev výtečné, svěží, plné a vyvážené, ovocně nasládlé chuti s lehkými tóny oříšků a dlouhou dochutí.
Čaj rozvažujeme z originálního balení 3x200g.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 85°C (lze vyzkoušet chladnější i teplejší), louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít. Tento čaj je také velmi vhodný pro přípravu způsobem khong fu.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g.
Charakteristická chuť je podpořena místním druhem hmyzu, stejně jako u tmavých oolongů typu Bai Hao (Oriental Beauty, Butterfly of Taiwan), napadajícím během léta listy čajovníků, které v obranné reakci na zasažených místech vylučují šťávy, jež významně přispívají k tvorbě nezaměnitelné chuti. |
| |
 Kód: 213 | |
Výtečná třída proslulého tchajwanského oolongu. Mírně až středně fermentovaný, vysoce kvalitní list svinutý do větších kuliček. Nálev nasládlé svěží chuti s kořeněnými tóny a dlouhou dochutí. | -superior-black-tea-50g.jpg) Kód: 214 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Prvotřídní tchajwanský černý čaj vyrobený z čajovníku původem z pohoří Wuyi. Nálev plné a poměrně vyvážené, tmavší chuti s lehkou příchutí hořké mandle, a lehce květové dochuti. |  Kód: 215 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Špičková třída tchajwanského oolongu z jarní sklizně, z proslulého pohoří Ali (Ali Shan), oceněná známkou výběrové kvality - "Fine grade" v místní, významnější výstavní soutěži. Nálev bohaté, zelenkavé chuti se sladkou květově ovocnou složkou. |  Kód: 217 | |
Vysoce kvalitní tchajwanský oolong tmavého typu, se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny (GABA, 4-aminobutanová kyselina) díky zvláštnímu výrobnímu postupu. Nálev ovocně nasládlé, tmavší, navinulé chuti s tóny karamelu. |
 Kód: 218 | |
Výtečná třída tchajwanského polofermentovaného čaje, list špičkové kvality sladké kořeněné vůně. |  Kód: 222 | |
Špičková třída tchajwanského oolongu z oblasti pohoří Bamboo Mt.. Nálev naprosto vynikající, výrazně ovocně sladké, rybízové až bezinkové chuti, s dlouhou dochutí. |
 Kód: 223 | |
Vynikající třída proslulého tchajwanského oolongu. Kvalitní list, tips se dvěma až třemi lístky, svinutý do větších kuliček, sladce kořeněné vůně. Nálev vocně nasládlé chuti s výbornou exoticky kořeněnou složkou. |  Kód: 225 | |
Vynikající varianta slavného tchajwanského oolongu z pozdní jarní sklizně z oblasti pohoří Dong Ding. Mírněji fermentovaný, vysoce kvalitní list. Nálev sladce ovocné, květové chuti s výbornou exoticky kořeněnou složkou. |
 Kód: 230 | |
Tchajwanská varianta slavného polozeleného čaje, chutí připomínající tchajwanské oolongy Bai Hao. Nálev výtečné, vyvážené, ovocně sladké, příjemně kořeněné, komplexní chuti. |  Kód: 209 | |
Vysoce kvalitní tchajwanský oolong tmavého typu, se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny (GABA, 4-aminobutanová kyselina) díky zvláštnímu výrobnímu postupu. Nálev ovocně nasládlé, nepatrně tmavší, navinulé chuti s tóny karamelu. |
|