China Hunan WEI SHAN MAO JIAN Imperial Grade Yellow Tea
Špičková třída slavného, žlutého (někdy též uzeného) čaje, uvedeného na seznamu "50 Slavných Čajů Číny" (Všechny Čaje Číny, str. 212).). Vysoce kvalitní čaj, svébytný čaj, zpracován jako žlutý, krok při kterém se listy nechají "žloutnout" je však mnohem kratší než u jiných žlutých čajů.
Tmavě zelený, stejnoměrný, celistvý, dlouhý, volně zkroucený, ne zcela pevně svinutý list vynikající kvality s podílem tipsů, nasládlé vůně. Nálev syté, žlutozelené barvy. Vynikjaící, plné, harmonické, příjemně trávově kořeněné chuti s květovými tóny a typickou lehkou svíravostí.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 80°C, louhovat cca 2,5 minuty, možno znovu zalít.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g.
Vynikající zelený čaj z provincie Hunan, pěstovaný v okrese Ning-sinag, v oblasti pohoří Wei (Wei Shan). Čaj pochází z rané jarní sklizně na začátku dubna, z kultivaru Xinag Bo Lu, sklízí se jeden tips s jedním lístkem. Listy se po otrhání nechávají mírně zavadnout venku na vzduchu, až do mírné fermetnace (oxidace), poté krátce prochází výrobním krokem zvaným Meng Huan a získávají tak typickou tmavší barvu. Některé třídy čaje se dále udí, ale nejvyšší listové třídy tímto krokem neprochází. |